ΑρχικήinetΤο Opera επανασχεδιάζεται και μοιάζει με τoυς υπόλοιπους browsers

Το Opera επανασχεδιάζεται και μοιάζει με τoυς υπόλοιπους browsers

OperaΤο Opera αποκτά νέα εμφάνιση για τον browser της. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στην έκδοση 59 και με την κωδική ονομασία “Reborn 3” (R3). Η νέα εμφάνιση υιοθετεί τα ίδια τετράγωνα άκρα και καθαρές γραμμές που έχουμε δει και σε άλλα προγράμματα περιήγησης, δίνοντάς του μια ομοιότητα τόσο με το Firefox όσο και με το Edge.

Οι αρχές του νέου σχεδιασμού:

«Βάζουμε το περιεχόμενο του Web στο επίκεντρο», γράφει η ομάδα του Opera στο blog της. Ο σχεδιασμός είναι τέτοιος ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε απρόσκοπτα από περιττούς περισπασμούς. Τα περιθώρια και οι διαχωριστικές γραμμές έχουν αφαιρεθεί, ενώ τμήματα της διεπαφής του προγράμματος περιήγησης έχουν γίνει επίπεδα ώστε να γίνουν πιο ομοιόμορφα και λιγότερο φανταχτερά. Ο νέος σχεδιασμός έρχεται με τις απαιτούμενες σκοτεινές και φωτεινές λειτουργίες, μια ευπρόσδεκτη αλλαγή που είμαστε ευτυχείς να δούμε ότι υιοθετείται ευρέως.

Η εστίαση στο Διαδίκτυο δεν είναι κακή αρχή για μια εφαρμογή όπως είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης, όπου το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητας και του ενδιαφέροντος επικεντρώνεται στις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης και όχι στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Με μία πρώτη ματιά, φαίνεται ότι το Opera έχει δημιουργήσει κάτι που μοιάζει καλό, αλλά είναι και πολύ κοινότυπο.

Το Chrome του Google, είχε μια φιλοσοφία σχεδίασης με βάση το περιεχόμενο και όχι τον ίδιο το browser. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης έχει σχεδιαστεί σκόπιμα με αυτό τον τρόπο, για να ελαχιστοποιήσει το “user interface” και να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο.

Το Firefox υποκινήθηκε από την επιθυμία του να είναι γρήγορο, αλλά και αυτό έχει διακριτικό σχεδιασμό, με ελάχιστη «διακόσμηση» στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Το Edge της Microsoft έχει παρόμοιο σχεδιασμό: τετράγωνες καρτέλες, καθαρές γραμμές, ελάχιστη διακόσμηση.

Το Opera σχεδιάζει να ξεκινήσει την κυκλοφορία του R3 τον Μάρτιο και ένα developer preview μπορεί να μεταφορτωθεί σήμερα για να πάρετε μια ιδέα. Ο νέος σχεδιασμός δεν είναι το μοναδικό αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του R3. Ενσωματώνει επίσης ένα crypto wallet για συναλλαγές με το Ethereum. Σε συνδυασμό με το Opera στο τηλέφωνό σας, αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ασφαλή πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών σε ιστότοπους, χρησιμοποιώντας το Coinbase Commerce για την επεξεργασία των πληρωμών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS