ΑρχικήsecurityΧάκερς προωθούν fake Adobe Flash updater μέσω του Google Alerts!

Χάκερς προωθούν fake Adobe Flash updater μέσω του Google Alerts!

Χάκερς καταχρώνται το Google Alerts για να προωθήσουν ένα fake Adobe Flash updater που εγκαθιστά άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών. Συγκεκριμένα, οι χάκερς δημιουργούν fake ειδήσεις με τίτλους που περιέχουν δημοφιλείς λέξεις-κλειδιά, που στη συνέχεια ευρετηριάζει το Google Search. Μόλις ευρετηριαστούν, το Google Alerts ειδοποιεί τα άτομα που ακολουθούν αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Χάκερς προωθούν fake Adobe Flash updater μέσω του Google Alerts!

Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τις fake ειδήσεις χρησιμοποιώντας έναν σύνδεσμο ανακατεύθυνσης της Google, ανακατευθύνεται στον κακόβουλο ιστότοπο που ελέγχουν οι κυβερνοεγκληματίες. Ωστόσο, εάν επισκεφθεί απευθείας τη διεύθυνση URL της fake είδησης, ο ιστότοπος θα αναφέρει ότι η σελίδα δεν υπάρχει.

Χάκερς προωθούν fake Adobe Flash updater μέσω του Google Alerts!

Το BleepingComputer παρακολούθησε την προηγούμενη εβδομάδα fake ειδήσεις που ευρετηριάζονται από την Google και προωθούνται από το Google Alerts. Αυτές ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ιστότοπους που προωθούν ανεπιθύμητα μηνύματα ειδοποίησης προγράμματος περιήγησης, ανεπιθύμητες επεκτάσεις ή ψεύτικα δώρα που συνδέονται με το Amazon ή άλλα e-commerce sites.

Χάκερς προωθούν fake Adobe Flash updater μέσω του Google Alerts!

Το Σαββατοκύριακο, το BleepingComputer παρατήρησε fake ειδήσεις να ανακατευθύνουν χρήστες, σε μια νέα εκστρατεία που αναφέρει ότι το Flash Player τους είναι «ξεπερασμένο» και στη συνέχεια τούς ζητά να εγκαταστήσουν ένα πρόγραμμα ενημέρωσης.

Ενώ το Adobe Flash Player δεν υποστηρίζεται πλέον από κανένα πρόγραμμα περιήγησης (εφόσον έχει φτάσει στο τέλος της ζωής του), πολλοί χρήστες μπορεί να μην το καταλάβουν και να κάνουν κλικ στο κουμπί «Ενημέρωση» πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη ενημέρωση.

Εάν ένας χρήστης κάνει κλικ στο κουμπί «Ενημέρωση», θα κατεβάσει ένα αρχείο setup.msi [VirusTotal] που εγκαθιστά ένα δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα που ονομάζεται “One Updater”. Με την πάροδο του χρόνου, το One Updater θα εμφανίζει ενημερώσεις που θα πρέπει να εγκατασταθούν και θα γεμίσει τον υπολογιστή ενός χρήστη με δυνητικά ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα.

Επομένως, σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δει ότι ανακατευθύνεται σε έναν ιστότοπο, μέσω Google Alerts, Google Search ή οποιουδήποτε άλλου μέσου και του ζητηθεί να εγκαταστήσει μια επέκταση ή ενημέρωση προγράμματος, δεν θα πρέπει να το κάνει, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να κλείσει αμέσως το πρόγραμμα περιήγησης. Η εγκατάσταση του fake Adobe Flash updater και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων συνήθως οδηγεί σε κακόβουλη δραστηριότητα ή ανεπιθύμητη συμπεριφορά που ωφελεί μόνο τους προγραμματιστές εφαρμογών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS