ΑρχικήHow ToΠώς θα κατανοήσετε πόση ταχύτητα Διαδικτύου χρειάζεστε πραγματικά;

Πώς θα κατανοήσετε πόση ταχύτητα Διαδικτύου χρειάζεστε πραγματικά;

Εάν μετακομίσατε πρόσφατα ή αν απλά κάνετε μία έρευνα αγοράς, πολλές φορές είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο πρόγραμμα παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών σας ταιριάζει. Ας δούμε λοιπόν, ποιες είναι οι παράμετροι που πρέπει να υπολογίσετε, για να επιλέξετε σωστά την ταχύτητα διαδικτύου που χρειάζεστε.

ταχύτητα

Ποια ταχύτητα θεωρείται γρήγορη;

Σε γενικές γραμμές, μία ταχύτητα διαδικτύου που ξεπερνάει τα 25 Mbps, θεωρείτε πάνω του μετρίου. Ωστόσο, για τους περισσότερους, μία τέτοια ταχύτητα είναι πολύ μικρή.

Εάν κάνετε χρήση του Διαδικτύου σε καθημερινή βάση, θα χρειαστείτε κάτι παραπάνω από αυτό. Καθώς οι νέες συσκευές, καταναλώνουν όλο και περισσότερα δεδομένα, ταχύτητες κοντά στα 100 Mbps είναι κατάλληλες, εάν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στην περιοχή σας. Φυσικά θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ότι το router σας βρίσκετε στην κατάλληλη θέση ώστε να σας δίνει τα μέγιστα αποτελέσματα και ότι δεν υπάρχουν παρεμβολές στο δίκτυό σας.

Πόσο Διαδίκτυο χρησιμοποιείτε;

Τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν περισσότερο ίντερνετ. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους, οπότε είναι καλό να υπολογίζουμε πόσο ίντερνετ χρειαζόμαστε όταν επιλέγουμε κάποιο πρόγραμμα.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, παρακολουθείτε βίντεο υψηλής ανάλυσης ή παίζετε τακτικά παιχνίδια στο διαδίκτυο, πιθανότατα θα χρειαστείτε περισσότερη ταχύτητα από κάποιον που απλά μπαίνει σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Διαφορετικές δραστηριότητες απαιτούν διαφορετικές δυνατότητες διαδικτύου.

διαδικτύου

Πόσα άτομα ή συσκευές χρησιμοποιούν το δίκτυό σας;

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αναζήτησή σας για την ιδανική ταχύτητα Διαδικτύου, είναι ο αριθμός των χρηστών και των συσκευών που συνδέονται στο δίκτυό σας. Ένα σπίτι μπορεί να αποτελείται μόνο από ένα ή δύο άτομα, αλλά μπορεί να έχει 10-15 συσκευές (φορητοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιχνιδιών, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνα οικιακά gadgets). Εάν χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές σε καθημερινή βάση, τότε θα θέλετε να διασφαλίσετε ότι η ταχύτητα του διαδικτύου σας έχει εύρος ζώνης που τις καλύπτει όλες.

Ταχύτητα Upload και Download

Βασικό είναι επίσης να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ των ταχυτήτων Upload και Download. Η διαφορά είναι απλή – οι ταχύτητες Upload σάς ενημερώνουν πόσο γρήγορα μπορείτε να στείλετε δεδομένα στο Διαδίκτυο, ενώ οι ταχύτητες Download σας λένε πόσο γρήγορα μπορείτε να κατεβάσετε δεδομένα από το Διαδίκτυο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείτε το εύρος ζώνης Download πιο συχνά από ό, τι το Upload, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη και τα δύο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν εργάζεστε αυτήν τη στιγμή από το σπίτι, καθώς οι ταχύτητες Upload είναι σημαντικές όταν προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε μια βιντεοκλήση ή να στείλετε email με συνημμένα.

Αφού έχετε λάβει όλα τα παραπάνω υπόψη σας, μπορείτε να κάνετε μία πιο ολοκληρωμένη αναζήτηση, που θα βασίζετε στις ανάγκες σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε παραπάνω χρήματα για παροχές που δεν χρειάζεστε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS