ΑρχικήHow ToΠως να δημιουργήσετε ένα QR code για URL στον Chrome σε Android

Πως να δημιουργήσετε ένα QR code για URL στον Chrome σε Android

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για κοινή χρήση συνδέσμων από το Google Chrome σε Android. Μπορείτε να αντιγράψετε ένα URL ή να το κοινοποιήσετε απευθείας σε μια άλλη εφαρμογή. Αλλά είναι πάντα καλό να έχουμε περισσότερες επιλογές, και μια τέτοια επιλογή είναι τα QR code.

To QR code είναι ένας τύπος γραμμικού κώδικα που περιέχει πληροφορίες που μπορούν να αποκαλυφθούν κατά τη σάρωση από έναν QR cοde reader. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση διαφόρων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων και των διευθύνσεων URL.

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα κοινής χρήσης QR code στο Google Chrome σε Android, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε μερικά flags χαρακτηριστικών. Η ενεργοποίηση αυτών των flag ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα.

Ανοίξτε την εφαρμογή “Chrome” στο τηλέφωνο ή το tablet Android και πληκτρολογήστε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων.

Στη συνέχεια, στη γραμμή αναζήτησης στη σελίδα “Chrome Flags”, εισαγάγετε το “Sharing Hub”. Αλλάξτε το flag “Chrome Sharing Hub” από “Default” σε “Enabled”.

Πριν επανεκκινήσετε τον Chrome, πληκτρολογήστε “QR Cοde” στο πλαίσιο αναζήτησης. Αλλάξτε το flag “Chrome Share QRCodes” σε “Enabled”.

QR code

Τώρα πατήστε “Relaunch” για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Με ανοιχτό τον Google Chrome, μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να μοιραστείτε με έναν QR cοde. Μόλις φτάσετε εκεί, πατήστε στη γραμμή διευθύνσεων και επιλέξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης.

Το “Share Sheet” θα εμφανιστεί από το κάτω μέρος της οθόνης. Στο επάνω μέρος του φύλλου θα υπάρχει μια επιλογή “QR Code”. Πατήστε το.

QR code

Ο QR cοde θα δημιουργηθεί και θα εμφανιστεί στην οθόνη σας. Τώρα μπορείτε να επιτρέψετε στους χρήστες να σαρώσουν ή να πατήσουν το “Download” για να αποθηκεύσουν τον κωδικό QR στη συσκευή τους και να τον χρησιμοποιήσουν αλλού.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι υπάρχει μια καρτέλα “Scan” στο πάνω μέρος αυτής της οθόνης. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί επίσης ως ένας εύκολος τρόπος για να ανοίξετε έναν QR code scanner (εκτός από το άνοιγμα της κάμερας του τηλεφώνου ή του tablet σας).

QR code

Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS