ΑρχικήsecurityKuCoin: Το 84% των κλεμμένων cryptocurrency έχει ανακτηθεί

KuCoin: Το 84% των κλεμμένων cryptocurrency έχει ανακτηθεί

Η KuCoin λέει ότι το 84% των χρημάτων cryptocurrency που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στον κυβερνοχώρο έχουν ανακτηθεί.

Στις 11 Νοεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της KuCoin Johnny Lyu είπε σε ένα thread στο Twitter ότι η πλειονότητα των επηρεαζόμενων περιουσιακών asset έχουν ανακτηθεί μέσω “δικαστικής ανάκτησης, αναβαθμίσεων συμβολαίων και on-chain tracking”.

Ωστόσο, ο Johnny Lyu δεν σκοπεύει να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες μέχρι να κλείσει η υπόθεση, προφανώς κατόπιν αιτήματος της επιβολής του νόμου.

KuCoin

Η παραβίαση στην KuCoin πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία cryptocurrency exchange με έδρα τη Σιγκαπούρη αποθηκεύει έναν αριθμό περιουσιακών στοιχείων σε «hot wallets» – repositories για εικονικά νομίσματα που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

Μετά την ανίχνευση “ορισμένων μεγάλων αναλήψεων”, η ομάδα της KuCoin συνειδητοποίησε ότι τα hot wallets είχαν ξεμείνει από cryptocurrency, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) και tokens ERC-20.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 150 εκατομμύρια δολάρια σε cryptocurrency κλέφτηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος, αλλά η KuCoin δεν έχει επιβεβαιώσει το ακριβές ποσό που χάθηκε. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι έχουν «ουσιαστικές αποδείξεις» για το ποιος είναι υπεύθυνος για το hack.

Ο Lyu πρόσθεσε ότι η υπηρεσία “επαναλειτουργεί” για 176 διαφορετικά tokens και ότι όλες οι υπόλοιπες αναλήψεις ή συναλλαγές νομισμάτων που είναι ακόμη παγωμένες πρόκειται να ανοίξουν ξανά πριν από τις 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σελίδα ενημέρωσης συμβάντων ασφαλείας της KuCoin, κατά τη στιγμή της σύνταξης, αυτό θα περιλαμβάνει τα Vid (VI), Add.xyz (PLT), DMM: Governance (DMG), Ankr (ANKR) και BABB (BAX). Εδώ μπορείτε να δείτε και την πλήρη λίστα.

Την Πέμπτη, το cryptocurrency exchange άνοιξε ξανά την λειτουργία των καταθέσεων για CargoX (CXO), adbank (ADB) και Perth Mint Gold Token (PMGT).

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS