ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Χάκερς της Βόρειας Κορέας πίσω από hack σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

ΗΠΑ: Χάκερς της Βόρειας Κορέας πίσω από hack σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπέβαλε αγωγή εναντίον χάκερς της Βόρειας Κορέας, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε 280 Bitcoin και Ethereum λογαριασμούς που πιστεύεται ότι περιέχουν κεφάλαια που έκλεψαν οι χάκερς από δύο ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Η αγωγή αφορά δύο ξεχωριστά hacks – ένα που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου του 2019 και ένα την 25η Σεπτεμβρίου του 2019.

Στο hack της 1ης Ιουλίου, οι χάκερς της Βόρειας Κορέας έκλεψαν εναλλακτικά κρυπτονομίσματα και tokens αξίας 272.000 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των Proton Tokens, PlayGame tokens και IHT Real Estate Protocol tokens, ενώ στο hack της 25ης Σεπτεμβρίου, οι ίδιοι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε μια εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ κι έκλεψαν ψηφιακά νομίσματα, των οποίων η αξία ανέρχεται στα 3 περίπου εκατομμύρια δολάρια.

χάκερς Βόρειας Κορέας

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν ανάλυση blockchain για να εντοπίσουν τα κεφάλαια που κλάπηκαν από τα δύο παραβιασμένα ανταλλακτήρια. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι οι χάκερς της Βόρειας Κορέας χρησιμοποίησαν μια τεχνική που είναι γνωστή ως “chain hopping”. Η τεχνική, επίσης γνωστή ως “blockchain hopping”, αναφέρεται στην μετατροπή κεφαλαίων από έναν τύπο κρυπτονομίσματος σε άλλον – για παράδειγμα, μετατροπή του Stellar σε Ethereum ή μετατροπή του Tether σε Bitcoin.

ανάλυση blockchain


Επιπλέον, τα δικαστικά έγγραφα ανέφεραν ότι οι λογαριασμοί “πάγωσαν” αμέσως μετά τα hacks, καθώς τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων συνεργάστηκαν μεταξύ τους για να εντοπίσουν κεφάλαια και να “παγώσουν” τους λογαριασμούς. Έτσι, η αμερικανική κυβέρνηση θέλει τώρα να αναλάβει επίσημα τον έλεγχο αυτών των λογαριασμών, προκειμένου να επιστρέψει τα κεφάλαια στα ανταλλακτήρια ή τους χρήστες που επηρεάστηκαν από τα hacks.


hack ανάλυση

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι αυτά τα δύο hacks συνδέονται με προηγούμενα hacks της Βόρειας Κορέας που έγιναν γνωστά τον Μάρτιο του 2019, όταν κατηγορήθηκαν δύο Κινέζοι υπήκοοι ότι βοήθησαν τους χάκερς της Βόρειας Κορέας στις επιχειρήσεις τους.


Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε τρεις hacking ομάδες της Βόρειας Κορέας και προχώρησε σε δέσμευση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τις εταιρείες κέλυφος που έχουν. Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι οι τρεις ομάδες συμμετείχαν στο hack των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων για να κλέψουν κεφάλαια και να χρηματοδοτήσουν το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, για την υποστήριξη προγραμμάτων ανάπτυξης όπλων και πυραύλων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS