ΑρχικήsecurityKuCoin: Παραβίαση στην πλατφόρμα επηρέασε $150 εκατομμύρια σε cryptocurrency

KuCoin: Παραβίαση στην πλατφόρμα επηρέασε $150 εκατομμύρια σε cryptocurrency

Στις 26 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα ψηφιακού συναλλάγματος KuCoin, ανακοίνωσε μία παραβίαση που επηρέασε Bitcoin, Ether και ERC20 hot wallets. Οι τιμές των εν λόγω ψηφιακών νομισμάτων δεν έχουν ωστόσο επηρεαστεί.

KuCoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της KuCoin Global, Johnny Lyu, έκανε μία επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας ότι μία σοβαρή επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον της πλατφόρμας στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά από διαρροή ιδιωτιών κλειδιών. Η παραβίαση επηρέασε τα Bitcoin (BTC), Ether (ETH) και ERC20 hot wallets της εταιρείας. Εκτιμάται ότι η παραβίαση είχε αντίκτυπο σε 150 εκατομμύρια δολάρια, όλα κεφάλαια χρηστών.

Η τιμή του Bitcoin ωστόσο δεν παρουσίασε μεταβολές, μετά την ανακοίνωση της παραβίασης. Παρομοίως, άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ether, παρέμειναν επίσης σχετικά ανεπηρέαστα από την επίθεση.

Ιστορικά, μία παραβίαση που αφορά ψηφιακό συνάλλαγμα, οδηγεί συχνά σε πτώση των τιμών λόγω του φόβου ότι οι κακόβουλοι παράγοντες μπορεί να πουλήσουν τα έσοδα.

Αυτή τη φορά όμως, η Tether (USDT) κινήθηκε γρήγορα και ανέστειλε τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με την παραβίαση ασφάλειας. Άλλα σημαντικά συναλλάγματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitfinex, έχουν επίσης παγώσει τα στοιχεία που σχετίζεται με την παραβίαση.

Η άμεση ανταπόκριση από την Tether και άλλα κορυφαία συναλλάγματα, θα μπορούσε να αποτρέψει τη μεταφορά των περισσότερων χρημάτων από τους hacker.

Σύμφωνα με τον Paolo Ardoino, τον επικεφαλής τεχνικό διευθυντή των Bitfinex και Tether, οι δύο οντότητες πάγωσαν συνολικά 33 εκατομμύρια δολάρια, όπως τους πρότεινε η KuCoin.

Περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από την επίθεση, ποσό που αντιπροσωπεύει το 22% των χαμένων κεφαλαίων.

Όπως ανέφερε στην επίσημη δήλωσή του ο Lyu, η KuCoin είναι τώρα σε επαφή με τους Huobi, Binance, OKEx, BitMax και ByBit. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές για την επίλυση του προβλήματος.

Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα, θα είναι δύσκολο για κάποιο hacker να πραγματοποιήσει κάποια παραβίαση στο άμεσο μέλλον. Από τα κεφάλαια που επηρεάστηκαν, μόνο ένα μικρό ποσό είναι σε Bitcoin. Τα περισσότερα χρήματα σύμφωνα με πληροφορίες αποθηκεύονται σε ERC 20 token.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS