ΑρχικήinetΝέα συσκευή “βάζει” μουσική στο κεφάλι σας χωρίς ακουστικά

Νέα συσκευή “βάζει” μουσική στο κεφάλι σας χωρίς ακουστικά

Κυκλοφόρησε μια συσκευή η οποία μεταδίδει την μουσική και τους ήχους κατευθείαν στο κεφάλι σας, χωρίς την ανάγκη ακουστικών. Τι εννοούμε όμως με όλο αυτο;

Φανταστείτε έναν κόσμο στο οποίο θα κινείστε με τη δική σας προσωπική φούσκα ήχου. Θα ακούτε τις αγαπημένες σας μελωδίες, θα παίζετε παιχνίδια στον υπολογιστή, θα παρακολουθείτε μια ταινία ή λαμβάνετε οδηγίες πλοήγησης στο αυτοκίνητο σας – χωρίς να ενοχλείτε τους γύρω σας.

Αυτή είναι η δυνατότητα που παρουσιάζεται από το “sound beaming”, μια νέα φουτουριστική τεχνολογία ήχου από την Noveto Systems, μια ισραηλινή εταιρεία. Την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει μια επιτραπέζια συσκευή που στέλνει τον ήχο απευθείας στα αυτιά του ακροατή χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ακουστικά.

Η εταιρεία παρείχε στο The Associated Press ένα αποκλειστικό demo του SoundBeamer 1.0 πριν από την κυκλοφορία του που θα γίνει την Παρασκευή.

συσκευή ακουστικά μουσική χωρίς ακουστικά

Ο τρισδιάστατος ήχος που προσφέρει η συσκευή είναι τόσο κοντά που είναι σαν να βρίσκεται μέσα στα αυτιά σας, ενώ βρίσκεται επίσης μπροστά, πάνω και πίσω από αυτά.

Η Noveto αναμένει ότι η συσκευή θα έχει πολλές πρακτικές χρήσεις, από το να επιτρέπει στους υπαλλήλους του γραφείου να ακούνε μουσική ή να κάνουν τα “meeting call” τους χωρίς να διακόπτει τους συναδέλφους μέχρι να αφήσει κάποιον να παίξει ένα παιχνίδι, να δει μια ταινία ή να ακούσει μουσική χωρίς να ενοχλεί τους άλλους.

Η έλλειψη ακουστικών σημαίνει ότι είναι δυνατό να ακούσετε και τους άλλους ήχους στο δωμάτιο καθαρά.

Η τεχνολογία χρησιμοποιεί μια μονάδα ανίχνευσης 3-D και εντοπίζει και παρακολουθεί τη θέση του αυτιού στέλνοντας τον ήχο μέσω υπερηχητικών κυμάτων για να δημιουργήσει κάτι σαν “θήκες ήχου” από τα αυτιά του χρήστη. Ο ήχος μπορεί να ακουστεί σε stereo ή 3-D mode, είπε η εταιρεία.

Το demo είναι ένα βίντεο από την φύση το οποίο περιλαμβάνει κύκνους που κολυμπούν σε μια λίμνη, μέλισσες και ένα ρυάκι, όπου ο ακροατής αισθάνεται σαν να μεταφέρεται μέσα στο σκηνικό.

Αλλά ακόμη και ο διευθύνων σύμβουλος Christophe Ramstein δυσκολεύεται να περιγράψει την συσκευή με λέξεις. Σε μια επίδειξη της Noveto που πραγματοποιήθηκε μέσω του Zoom, η υπευθυνή των προϊόντων SoundBeamer Ayana Wallwater δεν μπόρεσε να ακούσει τον ήχο των πυροβολισμών σε μια επίδειξη παιχνιδιών.

Αλλάζοντας μια ρύθμιση, ο ήχος μπορεί να “ακολουθήσει” έναν ακροατή όταν κινείται το κεφάλι του. Είναι επίσης δυνατό να βγείτε από το μονοπάτι της ακτίνας και να μην ακούσετε τίποτα, κάτι που δημιουργεί μια σουρεαλιστική εμπειρία.

Μετά την πρώτη του εμπειρία ακρόασης, ο Ramstein αναρωτήθηκε πώς ήταν διαφορετικό από άλλες συσκευές ήχου. Παρόλο που η έννοια της ηχητικής ακτινοβολίας δεν είναι νέα, η Noveto ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε την τεχνολογία και η επιτραπέζια συσκευή SoundBeamer 1.0 θα είναι το πρώτο επώνυμο καταναλωτικό προϊόν.

Ο Ramstein είπε ότι μια «μικρότερη, πιο σέξι» έκδοση της συσκευής θα είναι έτοιμη για κυκλοφορία στους καταναλωτές μέχρι τα Χριστούγεννα του 2021.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS