ΑρχικήinetPlayStation 5: Σφάλματα και προβλήματα συστήματος

PlayStation 5: Σφάλματα και προβλήματα συστήματος

Το Playstation 5 επιτέλους κυκλοφόρησε, σηματοδοτώντας την έναρξη της επόμενης γενιάς κονσόλων, μαζί με το Xbox Series X και το Xbox Series S. Το PS5 φέρνει μια σειρά από νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στην απόδοση του συστήματος, χάρη στη νέα προσαρμοσμένη CPU και GPU και τον νέο SSD εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας που κάνει τους χρόνους φόρτωσης μικρότερους από ποτέ.

PlayStation 5

Αλλά με την κυκλοφορία κάθε νέας γενιάς κονσόλας έρχεται μια νέα γενιά ζητημάτων και σφαλμάτων. Τα σφάλματα software και hardware δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά σίγουρα θα σας εμποδίσουν να απολαύσετε την νέα σας κονσόλα. Συγκεντρώσαμε όλα τα γνωστά σφάλματα και ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε:

Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο PlayStation Network

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν προβλήματα σύνδεσης και λήψης παιχνιδιών από το PlayStation Network. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγξετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και να δοκιμάσετε ξανά. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατάσταση υπηρεσίας δικτύου για να δείτε εάν υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα με την υπηρεσία.

Το PS5 σταματάει κατά την επανεκκίνηση

Υπήρξαν αναφορές για χρήστες που προσπαθούν να επανεκκινήσουν την κονσόλα τους και δεν τα κατάφεραν. Το συγκεκριμένο σφάλμα είναι από τα πολύ σοβαρά που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Ζητήματα ισχύος

Εάν το PS5 σας σταματήσει να δουλεύει λίγο μετά την ενεργοποίηση του, μάλλον δεν θα δουλέψει καθόλου. Το PlayStation 5 ενδέχεται να υποφέρει από κάποιο εσωτερικό πρόβλημα τροφοδοσίας. Εάν συμβεί αυτό, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του PlayStation για να μάθετε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να επισκευάσετε την κοκσόλα σας.

Υπήρξαν αναφορές χρηστών ότι η χρήση μιας εκτεταμένης μονάδας αποθήκευσης προκάλεσε την απενεργοποίηση του PS5. Μέχρι να ενημερώσει η Sony το firmware, η καλύτερη συμβουλή είναι να μην χρησιμοποιείτε εκτεταμένο χώρο αποθήκευσης αυτό το χρονικό διάστημα.

Ζητήματα με τη μεταφορά δεδομένων μετά την αρχική εγκατάσταση

Οι χρήστες ανέφεραν επίσης ότι η χρήση των πίσω θυρών USB ή του καλωδίου LAN για μεταφορά δεδομένων μετά την αρχική εγκατάσταση προκαλεί προβλήματα. Εάν χρειάζεστε μια θύρα USB, δοκιμάστε τη θύρα στο μπροστινό μέρος της κονσόλας.

Εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα μετά την αρχική ρύθμιση, επαναφέρετε το PS5 στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις για να το φτιάξετε. Σημειώστε ότι η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγράψει όλους τους χρήστες και τα δεδομένα χρήστη και ότι η κοινή χρήση κονσόλας και η αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης για το PS5 απενεργοποιούνται για όλους τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό.

Το Rest mode κρασάρει την κονσόλα

Το Rest mode είναι μια λειτουργία που δεν είναι καινούργια για το hardware της Sony. Αυτό που κάνει το Rest mode είναι ότι αναστέλλει το παιχνίδι σας, ξεκλειδώνει απομακρυσμένες δυνατότητες παιχνιδιού και ελέγχου και διατηρεί ενημερωμένο το παιχνίδι σας όταν κάνετε αποθήκευση. Δυστυχώς, υπάρχουν αναφορές ότι η χρήση του Rest mode προκαλεί κάποιο κρίσιμο σφάλμα, προκαλώντας σφάλματα που απαιτούν την ανακατασκευή της βάσης δεδομένων και ενδέχεται να καταστρέψουν την κονσόλα σας. Μέχρι να κυκλοφορήσει η Sony μια ενημέρωση, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το Rest mode.

Προβλήματα κατά τη μεταφορά δεδομένων από το PS4 στο PS5

Οι χρήστες του PlayStation 4 μπορούν να μεταφέρουν υπάρχοντα αποθηκευμένα δεδομένα και προφίλ τους στο PlayStation 5. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα με τη διαδικασία μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά μεγάλων χρόνων μεταφοράς, απώλειας δεδομένων ή πλήρους αποτυχίας του hardware. Καλύτερα να μεταφέρετε τα δεδομένα μέσω Wi-Fi και να αποφύγετε την χρήση της πίσω θύρας USB ή LAN.

Ενημέρωση του controller DualSense

Κατά την αρχική εγκατάσταση του PlayStation 5, απαιτείται να συνδέσετε τον controller DualSense και να πραγματοποιήσετε λήψη μιας ενημέρωσης για τον controller. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει συνδεδεμένο τον controller σας σε όλη την ενημέρωση. Η αποσύνδεση του controller ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα σύνδεσης μεταξύ του χειριστηρίου και της κονσόλας.

Η κάμερα HD ή η κάμερα του PlayStation δεν δουλεύει

Πολλά νέα αξεσουάρ έρχονται στο PS5, αλλά έχουν και αυτά τα προβλήματα τους. Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι λαμβάνουν τον κωδικό σφάλματος CE-111161-1 όταν προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μια κάμερα στο PS5.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS