ΑρχικήUpdatesΧρήστες του Microsoft Stream: Ετοιμαστείτε για migration (ξανά)

Χρήστες του Microsoft Stream: Ετοιμαστείτε για migration (ξανά)

Στο συνέδριο του Ignite 2020 IT Pro αυτήν την εβδομάδα, οι εκπρόσωποι της Microsoft ανακοίνωσαν σχέδια της εταιρείας για την ανακατασκευή της υπηρεσίας βίντεο Stream, καθιστώντας την προεπιλεγμένη πλατφόρμα βίντεο για όλες τις εφαρμογές του Microsoft 365. Η Microsoft σκοπεύει να μετεγκαταστήσει τους πελάτες της τρέχουσας υπηρεσίας Microsoft Stream στο νέο Stream.

Η Microsoft λάνσαρε την εφαρμογή βίντεο Stream το 2017, αντικαθιστώντας την υπηρεσία βίντεο Office 365. Το Stream είναι η υπηρεσία για τη δημιουργία, μεταφόρτωση, κοινή χρήση, διαχείριση και προβολή εταιρικών βίντεο. Τους τελευταίους μήνες, η χρήση του Stream έχει πραγματικά απογειωθεί. Αυτό είναι αποτέλεσμα της απομακρυσμένης εργασίας και της εξ αποστάσεως μάθησης εξαιτίας της πανδημίας.

Microsoft Stream

Ωστόσο, υπήρξαν πολλοί περιορισμοί γύρω από το τρέχον Microsoft Stream, παραδέχτηκαν οι εκπρόσωποι της Microsoft στο Ignite. Η τρέχουσα υπηρεσία Stream δεν είναι συνεπής με το υπόλοιπο Microsοft 365, όσον αφορά την αρχιτεκτονική, τα κανάλια, τα δικαιώματα, τη διακυβέρνηση, την κοινή χρήση και την πρόσβαση των επισκεπτών. Το Stream τροφοδοτεί επί του παρόντος βίντεο που μεταφορτώνονται στο Stream, αλλά όχι το υπόλοιπο Microsoft 365, όπως το SharePoint, το Teams και το Office. Το Stream είναι βασικά ένα προϊόν/υπηρεσία σε σιγή.

Το νέο σχέδιο της Microsοft για το Stream είναι να το καταστήσει βασική πλατφόρμα βίντεο για όλα τα βίντεο στο Microsoft 365, είτε αυτά τα βίντεο έχουν δημιουργηθεί/προβληθεί σε Teams, SharePoint, Yammer ή άλλη εφαρμογή. Το νέο Stream θα χρησιμοποιεί το SharePoint και το OneDrive για την αποθήκευση και τη διαχείριση όλων των βίντεο. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους επώνυμες πύλες βίντεο στο νέο Stream ή να προσαρμόσουν και να ενσωματώσουν το βίντεο με τα δικά τους intranets.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της, η Microsoft αναπτύσσει επίσης μια νέα εφαρμογή web Stream που θα ενσωματωθεί στο office.com, ανέφεραν οι εκπρόσωποι.

Πριν από το τέλος αυτού του ημερολογιακού έτους, η Microsoft θα παραδώσει μερικά από τα κομμάτια του νέου χάρτη πορείας της υπηρεσίας. Τα recordings του Teams Meeting θα αποθηκεύονται στον OneDrive και το SharePoint ξεκινώντας από το Q4. Η νέα εφαρμογή ιστού Stream πιθανό να κυκλοφορήσει στο 2ο τρίμηνο του 2021.

Οι επίσημοι υπάλληλοι δήλωσαν ότι δεν έχουν ακόμη λεπτομερές χρονοδιάγραμμα του migration ή της ημερομηνίας που θα λήξει η υποστήριξη της υπάρχουσας υπηρεσίας Stream. Τόνισαν όμως ότι το migration θα συμβεί σταδιακά, οπότε οι χρήστες δεν πρέπει να ανησυχούν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS