ΑρχικήinetLinkedIn: Οι μισοί χρήστες δεν ενημερώνουν το προφίλ τους

LinkedIn: Οι μισοί χρήστες δεν ενημερώνουν το προφίλ τους

Αν ψάχνετε για δουλειά, θα ξέρετε ότι πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούν το LinkedIn για να προσεγγίσουν ή να ελέγξουν τους υποψηφίους πριν τους καλέσουν για κάποια συνέντευξη, έτσι οι παρωχημένες πληροφορίες σας στην πλατφόρμα θα μπορούσε να είναι αυτό που δεν θα σας εξασφαλίσει την επόμενη σας δουλειά.  

Το LinkedIn αποκτήθηκε από τη Microsoft το 2016 με το εντυπωσιακό κόστος των 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει σταθερή ανάπτυξη κάθε χρόνο. Προφανώς έχει μεγάλη αξία σε όσους αναζητούν εργασία.

LinkedIn

Αλλά η ενημέρωση των πληροφοριών είναι συχνά μια ταλαιπωρία. Συχνά οι αιτούντες για εργασία πρέπει να διατηρούν την κλασική έκδοση του βιογραφικού τους, καθώς και να διαχειρίζονται την παρουσία τους στο LinkedIn, ενημερώνοντας συνεχώς και τα δύο.

Το Resume Lab ρώτησε 1.001 εργαζόμενους στις ΗΠΑ θέλοντας να μάθει πόσο συχνά οι Αμερικανοί ενημερώνουν το LinkedIn και τα βιογραφικά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Η έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν όλοι (99,1%) των ερωτηθέντων έχουν βιογραφικό, αλλά μόνο δύο στους τρεις (65,1%) έχουν προφίλ στο LinkedIn.

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι μισθοί ήταν οι υψηλότεροι (80.000 $ ή περισσότερα) ανέφεραν ότι ενημερώνουν τα προφίλ τους στο LinkedIn πιο συχνά τον τελευταίο χρόνο.

Οι managers αναφέρουν ότι ενημερώνουν τα προφίλ τους στο LinkedIn πιο συχνά από τα παραδοσιακά βιογραφικά τους (3,6 φορές το χρόνο σε σύγκριση με 3,4 φορές το χρόνο για το παραδοσιακό βιογραφικό τους).

Και οι managers ενημερώνουν τα βιογραφικά τους πιο συχνά από τα άτομα που δεν βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις που ενημερώνουν τα προφίλ τους στο LinkedIn μόνο 2,2 φορές το χρόνο και τα παραδοσιακά βιογραφικά 2,5 φορές το χρόνο.

Αν και το 54,3% των ατόμων ανέφεραν ότι έχουν ενημερώσει το βιογραφικό τους τους τελευταίους τρεις μήνες, το 45,4% ανέφερε ότι δεν έχει ενημερώσει τις πληροφορίες στο LinkedIn και το 33,3% ότι δεν έχει ενημερώσει το βιογραφικό του.

Πάνω από το 50% είπε ότι ο λόγος που δεν επικαιροποιήθηκε οφείλεται συγκεκριμένα στην πανδημία.

Εάν δύο στους τρεις Αμερικανούς αναζητούν ενεργά εργασία, γιατί έχουν τόσο ξεπερασμένες πληροφορίες στα προφίλ τους στο LinkedIn;

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του βιογραφικού σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε το βιογραφικό σε κάθε αίτηση εργασίας που το 46,3% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έκαναν.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη μορφοποίηση του προφίλ σας ή να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να σας βοηθήσει με το βιογραφικό σας. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε γραφήματα ή διαγράμματα στο βιογραφικό σας, γεγονός που βοηθάει πολύ.

Όμως, το LinkedIn σας βοηθά πραγματικά να αποκτήσετε μια νέα θέση; Μια γρήγορη δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν κανείς δεν είχε προσεγγιστεί για δουλειά μέσω του LinkedIn. Οι περισσότεροι απλά ανέφεραν ότι βομβαρδίστηκαν από αιτήματα φιλίας από άτομα που δεν γνώριζαν.

Φαίνεται λοιπόν ότι το παραδοσιακό βιογραφικό και η παλιομοδίτικη δικτύωση θα σας εξασφαλίσουν μεγαλύτερη επιτυχία από ό, τι ένα ξεπερασμένο προφίλ στο LinkedIn.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS