ΑρχικήinetSamsung: Έγκριση της FDA για το ηλεκτροκαρδιογράφημα

Samsung: Έγκριση της FDA για το ηλεκτροκαρδιογράφημα

Οι χρήστες του νέου Samsung Galaxy Watch 3 θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν τον ρυθμό της καρδιάς τους, με έγκριση της FDA.

Samsung: Έγκριση της FDA για το ηλεκτροκαρδιογράφημα στις ΗΠΑ

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της για παρακολούθηση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος ή αλλιώς ECG, έχει πάρει το πράσινο φως από την Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μέχρι τώρα, η Νότια Κορέα ήταν η μόνη χώρα όπου είχε εγκριθεί η λειτουργία παρακολούθησης ηλεκτροκαρδιογραφήματος της εταιρείας.

Η λειτουργία ECG είναι διαθέσιμη για τους χρήστες των συσκευών της εταιρείας, μέσω της εφαρμογής Samsung Health Monitor, όταν είναι συνδεδεμένοι σε ένα συμβατό smartphone Galaxy. Η παρακολούθηση του ECG μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού ενός χρήστη αλλά και για σάρωση προς αναζήτηση οποιουδήποτε σημαδιού ανωμαλιών ή τον εντοπισμό ενδείξεων κολπικής μαρμαρυγής (AFib).

Η εταιρεία έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της λειτουργίας του ECG στις ΗΠΑ με τα νέα της έξυπνα ρολόγια Galaxy Watch 3 και Watch Active 2.

Το 2017, η εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών, μαζί με την Apple, το Fitbit και άλλες εταιρείες, συμμετείχαν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση της FDA για να επιταχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο την έγκριση εφαρμογών και υπηρεσιών που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.

samsung
Samsung: Έγκριση της FDA για το ηλεκτροκαρδιογράφημα στις ΗΠΑ

«Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το ρυθμιστικό μας πλαίσιο, με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να ταιριάζει με το είδος της καινοτομίας που μας ζητείται να αξιολογήσουμε, και να βοηθά στην προώθηση της ωφέλιμης τεχνολογίας, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσουμε ότι οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας, ασφαλείς και αποτελεσματικές ψηφιακές συσκευές για την παρακολούθηση της υγείας,» είπε εκείνη την περίοδο ο – τότε – επίτροπος της FDA, Scott Gottlieb.

«Αυτοί οι συμμετέχοντες του πιλοτικού προγράμματος θα βοηθήσουν τον οργανισμό να διαμορφώσει μια καλύτερη και πιο ευέλικτη προσέγγιση έναντι της ψηφιακής τεχνολογίας υγείας, που θα εστιάζει στον προγραμματισμό λογισμικού και όχι σε ένα μεμονωμένο προϊόν.»

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS