ΑρχικήinetTesla: Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 25.000 δολαρίων!

Tesla: Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 25.000 δολαρίων!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, παρουσίασε μια σειρά αλλαγών που μπορούν να μειώσουν το κόστος κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Λίγο πριν την επίδειξη του 140.000 $ Model S Plaid και την τελική ταχύτητα των 200 MPH +, ο Musk είπε ότι αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Tesla να φτιάξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αξίας 25.000 $ μέσα σε τρία χρόνια.

elon musk
Tesla: Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 25.000 δολαρίων!

«Δεν έχουμε ένα προσιτό αυτοκίνητο, αυτό είναι κάτι που θα έχουμε στο μέλλον. Αλλά πρέπει να μειώσουμε το κόστος των μπαταριών

Εκτός από την τιμή, αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει όνομα ή μορφή, και λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του Model 3 των 35.000 $, δε θα θέλαμε να προπαραγγείλουμε ένα. Μιλώντας για προπαραγγελίες, περίπου 600.000 άτομα έχουν συνεισφέρει 100$ για το Cybertruck, σύμφωνα με το Engadget.

Ο Musk ισχυρίστηκε επίσης ότι μια ιδιωτική beta έκδοση της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης Full Self Driving για το Tesla Autopilot θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, μετά από μια «θεμελιώδη επανεγγραφή» του λογισμικού του αυτοκινήτου.

Μαζί με τον Drew Baglino, SVP κινητήριου συστήματος και ενεργειακής μηχανικής της Tesla, ο Elon Musk δήλωσε ότι οι αλλαγές μπορούν να προσφέρουν έξι φορές περισσότερη ισχύ, πέντε φορές περισσότερη ενέργεια και αύξηση εύρους κατά 16%.

Με τις μετατροπές που σχεδιάζουν, τέθηκαν ζητήματα θερμικής διαχείρισης, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από τον κυλινδρικό σχεδιασμό. Η εξάλειψη της συγκόλλησης «foil-to-tab» και η ευθυγράμμιση των μεμβρανών σε ένα σπειροειδή σχηματισμό δίνει μια μικρότερη ηλεκτρική διαδρομή, αν και η διαδικασία κατασκευής δε λειτουργεί ακόμη καλά.

tesla
Tesla: Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο 25.000 δολαρίων!

Όπως αναφέρει το Reuters, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι μπαταρίες Tesla κοστίζουν περίπου 156 $ ανά kWh το 2019, ένα κόστος που έχει τις δυνατότητες να μειωθεί στα 70 $ ή τα 80 $ τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα μπορούσε να εξοικονομήσει στους οδηγούς μερικές χιλιάδες ανά όχημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS