ΑρχικήinetElon Musk: Οι δηλώσεις για την Ημέρα Μπαταρίας της Tesla

Elon Musk: Οι δηλώσεις για την Ημέρα Μπαταρίας της Tesla

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, προειδοποίησε για την «παραγωγή μεγάλου όγκου» και την εκδήλωση της Ημέρας Μπαταρίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Elon Musk στο Twitter, οτιδήποτε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δε θα εισέλθει σε μαζική παραγωγή έως το 2022.

elon musk
Elon Musk: Οι δηλώσεις για την Ημέρα Μπαταρίας της Tesla

Η συγκεκριμένη χρονική κλίμακα σημαίνει ότι η τεχνολογία θα επηρεάσει κυρίως τα έργα Semi, Cybertruck και Roadster της Tesla, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να αγοράζει μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών ακόμη και αν αποφασίσει να φτιάξει τη δική της.

Τα σχόλια του Elon Musk υποδηλώνουν ότι κάθε νέα τεχνολογία μπαταρίας που θα εμφνιστεί στη σημερινή εκδήλωση θα βρίσκεται στο στάδιο του πρωτοτύπου, αποκλείοντας την επικείμενη χρήση της στα τρέχοντα οχήματα μαζικής αγοράς όπως το Model 3 ή το Model Y.

Οι δηλώσεις του καθιστούν επίσης σαφές ότι η Tesla θα εξακολουθεί να χρειάζεται να αγοράσει μπαταρίες τρίτων κατασκευαστών τα επόμενα χρόνια, ακόμη και αν αρχίσει να κατασκευάζει δικές της.

«Σκοπεύουμε να αυξήσουμε, όχι να μειώσουμε τις αγορές μπαταριών από την Panasonic, την LG και CATL (πιθανώς και άλλους συνεργάτες). Ωστόσο, ακόμη και με τους προμηθευτές μας να πηγαίνουν στη μέγιστη ταχύτητα, εξακολουθούμε να προβλέπουμε σημαντικές ελλείψεις το 2022 εκτός αν αναλάβουμε δράση και εμείς οι ίδιοι.»

Οι ελλείψεις επηρέασαν την εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων το 2018, όταν ο Elon Musk δήλωσε ότι η έλλειψη μπαταριών στην Panasonic περιόρισε την παραγωγή του Model 3.

tesla
Elon Musk: Οι δηλώσεις για την Ημέρα Μπαταρίας της Tesla

Υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το τι θα μπορούσε να ανακοινώσει η Tesla στην εκδήλωση τηε Ημέρας Μπαταρίας. Διαρροές, έρευνα και tweets από τον Musk υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να ανακοινωθεί νέα τεχνολογία μπαταρίας που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από άλλες και η οποία μπορεί να παραχθεί με χαμηλότερο κόστος.

«Θα είναι τρελό,» υποσχέθηκε ο Elon Musk.

Οι αναφορές έκαναν επίσης λόγο για τη λεγόμενη μπαταρία «εκατομμυρίων μιλίων», η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στην εταιρεία να πουλήσει τα αυτοκίνητα της φθηνότερα και να δώσει στους πελάτες την εμπιστοσύνη ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα διαρκέσουν περισσότερο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS