ΑρχικήinetΕξοικονομεί τελικά μπαταρία το κλείσιμο των εφαρμογών στο background;

Εξοικονομεί τελικά μπαταρία το κλείσιμο των εφαρμογών στο background;

Επί σειρά ετών επικρατεί η άποψη ότι το κλείσιμο των εφαρμογών στο background, μπορεί να εξοικονομήσει μπαταρία σε συσκευές iPhone και Android. Ωστόσο αυτή η θεωρία είναι μύθος και μάλιστα εάν είστε από τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτή την πρακτική, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι όχι μόνο δεν βοηθάτε τη μπαταρία του κινητού, αλλά αντίθετα την επιβαρύνετε.

background

Εξοικονομεί μπαταρία το κλείσιμο εφαρμογών στο background;

Η απάντηση είναι όχι. Το κλείσιμο εφαρμογών στο backgrοund δεν εξοικονομεί μπαταρία. Ο κύριος λόγος που επικράτησε αυτός ο μύθος, είναι ότι οι άνθρωποι συγχέουν το «ανοιχτό στο background» με τη «λειτουργία στο background». Όταν οι εφαρμογές σας είναι ανοιχτές στο background, βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου είναι εύκολο να τις εκκινήσετε ξανά. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούν μεγάλο μέρος των πόρων σας.

Στην πραγματικότητα, το κλείσιμο εφαρμογών στο background χρησιμοποιεί περισσότερη μπαταρία. Όταν κλείνετε μια εφαρμογή, χρησιμοποιείτε ένα μέρος των πόρων και της μπαταρίας της συσκευής σας για να την κλείσετε και να την εκκαθαρίσετε από τη μνήμη RAM. Επιπλέον, πόροι θα χρησιμοποιηθούν ξανά όταν ανοίξετε πάλι την εφαρμογή, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα και την αύξηση της χρήσης της μπαταρίας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Εάν θέλετε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

Απενεργοποιήστε τις Ειδοποιήσεις για εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά

Η μείωση των ειδοποιήσεων είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα βελτιστοποίησης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Ελαχιστοποιήστε τη χρήση δεδομένων

Μπορείτε να περιορίσετε τα δεδομένα background σε εφαρμογές που σπάνια χρησιμοποιούνται. Αυτό μπορεί να γίνει με ανάκληση της άδειας που παρέχεται στις εφαρμογές για τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου.

Απενεργοποιήστε τη δόνηση για ειδοποιήσεις και κλήσεις

Η δόνηση αποτελεί ένα ιδιαίτερα εύχρηστο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, κάθε φορά που δονείται το τηλέφωνό σας, ένας μικρός κινητήρας δόνησης που είναι εγκατεστημένος στη συσκευή σας λειτουργεί και καταναλώνει μπαταρία.

Χρησιμοποιήστε Adaptive Brightness

Μπορείτε να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας εάν χρησιμοποιείτε τη μικρότερη δυνατή φωτεινότητα οθόνης όταν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο.

Απενεργοποιήστε τις εφαρμογές background

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε μπαταρία, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε απλά τις εφαρμογές που εκτελούνται στο background. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές και μεταβείτε σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή που θέλετε να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα background.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS