ΑρχικήHow ToΠώς να μετατρέψετε παρουσιάσεις PowerPoint σε Keynote;

Πώς να μετατρέψετε παρουσιάσεις PowerPoint σε Keynote;

Keynote

Εάν κάποιος σας στείλει μια παρουσίαση του Microsoft PowerPoint, αλλά προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό παρουσίασης της Apple, Keynote, είστε τυχεροί! Η Apple σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε μια παρουσίαση PowerPoint σε Keynote.

Η Apple δημιούργησε το Keynote έχοντας στο νου της ότι σχεδόν όλοι οι χρήστες προέρχονταν από το PowerPoint. Το PowerPoint κυριαρχεί στην αγορά παρουσίασης και η θέση του ήταν ακόμα πιο κυρίαρχη πριν εμφανιστεί το Keynote.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Apple φρόντισε να κάνει απλή τη μετάβαση από το PowerPoint στο Keynote, επιτρέποντάς σας να ανοίξετε αρχεία PPTX απευθείας στο Keynote.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς ανοίξτε το Keynote στο Mac σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Αρχείο” στη γραμμή εργασιών.

Keynote

Στο αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στο “Άνοιγμα”.

Keynote

Στο Finder, βρείτε την παρουσίαση του PowerPoint που θέλετε να ανοίξετε, επιλέξτε την και κάντε κλικ στο “Άνοιγμα”.

Keynote

Το αρχείο PowerPoint θα ανοίξει στο Keynote. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σας εμφανιστούν κάποιες προειδοποιήσεις. Για παράδειγμα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, μπορεί να λείπουν τα αρχεία προέλευσης για κάποιες γραμματοσειρές που δεν υποστηρίζει το Keynote. Κάντε κλικ στη λέξη “Εμφάνιση” για να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Keynote

Εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας επιτρέψει να επιλύσετε τυχόν ζητήματα.

PowerPoint

Στο παράδειγμά μας, οι γραμματοσειρές που έχουν δίπλα τους το θαυμαστικό (προειδοποίηση) πρέπει να αντικατασταθούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάντε κλικ στα βέλη που βρίσκονται στα δεξιά κάθε γραμματοσειράς (ή άλλου στοιχείου) για να γίνει αντικατάσταση.

PowerPoint

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές σας, κάντε κλικ στην επιλογή “Αντικατάσταση γραμματοσειρών”.

PowerPoint

Αυτή η αντικατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει κάποια μορφοποίηση εντός της παρουσίασης, οπότε είναι είναι καλό να κάνετε έναν έλεγχο για να δείτε ότι όλα είναι εντάξει.

Για να μετατρέψετε ένα αρχείο PPTX σε αρχείο KEY, αποθηκεύστε το, κάνοντας κλικ στο “Αρχείο” στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, πατώντας “Αποθήκευση”.

PowerPoint

Δώστε στην παρουσίασή σας ένα όνομα, επιλέξτε πού θέλετε να την αποθηκεύσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση”.

PowerPoint

Το αρχείο PPTX είναι πλέον αρχείο KEY.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS