ΑρχικήUpdatesEasyOS Linux 2.4: Κυκλοφόρησε με βελτιώσεις και νέες δυνατότητες

EasyOS Linux 2.4: Κυκλοφόρησε με βελτιώσεις και νέες δυνατότητες

EasyOS Linux 2.4: Κυκλοφόρησε με βελτιώσεις και νέες δυνατότητες

Πρόσφατα, ο Barry Kauler, δημιουργός του EasyOS, ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Το νέο EasyOS 2.4 είναι φτιαγμένο πάνω στον Debian 10 “Buster”, και είναι η επόμενη σταθερή έκδοση από τη σειρά 2.0 “buster”.

Για όσους δεν είναι γνωστό, ο Barry Kauler έχει δημιουργήσει και κάποιες άλλες σημαντικές διανομές του Linux, παραδείγματος χάρη το Puppy Linux και το Quirky Linux. Η ανάπτυξη του EasyOS άρχισε το 2017, όταν ο Kauler αποφάσισε να δημιουργήσει μια ανάμειξη μεταξύ του Puppy και του Quirky Linux. Το αποτέλεσμα, είναι ένα όμορφο λειτουργικό, το οποίο προσφέρει στους χρήστες διάφορες δυνατότητες, όπως frugal mode και JWM-ROX Desktop.

Ωστόσο, το EasyOS είναι μια beta διανομή, για αυτό και πολλές από τις δυνατότητες της ακόμα βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον Kauler, η νέα έκδοση περιέχει κάποιες νέες δυνατότητες, αλλά ταυτόχρονα φέρνει πολλές βελτιώσεις για προβλήματα από το παλιό λειτουργικό.

Ποιες αλλαγές περιέχει το EasyOS Linux 2.4;

Τυπικά, η έκδοση χρησιμοποιεί τον νέο kernel 5.4.59, ενώ περιέχει και πολλά από τα βασικά πακέτα του Debian 10.5. Εκτός από βελτιωμένα πακέτα, το νέο EasyOS έρχεται και με πολλές ενημερωμένες εφαρμογές, μερικές από τις οποίες είναι η SeaMonkey, Pupradio, fftag, ggplay-gtk, Pmcputemp και EasyDD. Επιπλέον, η νέα έκδοση περιέχει κάποιες νέες εφαρμογές, όπως το MATE calc και iotop.

Πέρα από τις βελτιώσεις στις εφαρμογές, το νέο σύστημα φέρνει και ορισμένες αλλαγές στις επιλογές του Boot. Για παράδειγμα, η έκδοση αυτή περιέχει ενεργή “Lockdown in RAM” επιλογή.

Εκτός από τις παραπάνω αλλαγές, η νέα έκδοση περιέχει βελτιωμένο “Easy version Control”, το οποίο πλέον δίνει στους χρήστες περισσότερες επιλογές για την διαγραφή στοιχείων. Επιπλέον, το μενού με τις εφαρμογές είναι πιο οργανωμένο, περιέχοντας περισσότερα διαφορετικά τμήματα εφαρμογών.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές στην έκδοση 2.4, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Εγκατάσταση του EasyOS 2.4:

Σε περίπτωση που ήδη χρησιμοποιείτε το EasyOS, μπορείτε να αναβαθμίσετε το σύστημα σας με ευκολία, χάρη της ειδικής δυνατότητας ενημέρωσης του Λειτουργικού.

Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε λήψη του αρχείου εγκατάστασης και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε το EasyOS από την αρχή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS