ΑρχικήsecurityΚυκλοφορούν κινεζικά Android τηλέφωνα με malware για κλοπή χρημάτων

Κυκλοφορούν κινεζικά Android τηλέφωνα με malware για κλοπή χρημάτων

κινεζικά Android τηλέφωνα

Ενώ πολλοί επικεντρώνονται στην πιθανή κατασκοπεία από τα τηλέφωνα της Huawei, υπάρχει ένας άλλος σημαντικός κίνδυνος που προέρχεται από άλλα κινεζικά Android τηλέφωνα, μολυσμένα με malware για κλοπή χρημάτων των χρηστών.

Η εταιρεία Secure-D και το ειδησεογραφικό site BuzzFeed News αποκάλυψαν ότι ορισμένα τηλέφωνα Tecno W2 χαμηλού κόστους που αποστέλλονται σε χώρες σε όλο τον κόσμο, έχουν μολυνθεί με malware. Τα Triada και xHelper malware, που είναι εγκατεστημένα στα συγκεκριμένα τηλέφωνα, κατεβάζουν κρυφά εφαρμογές και κάνουν εγγραφή σε υπηρεσίες επί πληρωμή. Κατ’ επέκταση, οι χρήστες βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιους λογαριασμούς.

Κινέζικα Android τηλέφωνα με malware για κλοπή χρημάτων;

Τα προ-εγκατεστημένα malware στα τηλέφωνα δεν είναι νέα ιδέα, αλλά ο αναλυτής του Malwarebytes, Nathan Collier, είπε στο BuzzFeed ότι τα λογισμικά Triada και xHelper είναι ιδιαίτερα ύπουλα. Δημιουργούν διάφορα προβλήματα, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν με επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Τα συγκεκριμένα κινεζικά Android τηλέφωνα έφτασαν κυρίως σε αφρικανικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Γκάνα και η Νότια Αφρική. Ωστόσο, ορισμένες συσκευές έφτασαν επίσης στην Ινδονησία και τη Μιανμάρ. Η Secure-D είπε ότι μπλόκαρε 844.000 malware συναλλαγές μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου 2019.

malware για κλοπή χρημάτων

Η Transsion, η εταιρεία πίσω από τα κινεζικά Android τηλέφωνα Tecno, κατηγόρησε έναν ανώνυμο “προμηθευτή στη διαδικασία της εφοδιαστικής αλυσίδας” για την τοποθέτηση του malware. Η εταιρεία είπε ότι παρείχε διορθώσεις για το Triada τον Μάρτιο του 2018 και για το xHelper στα τέλη του 2019. Ωστόσο, το ζήτημα δεν φαίνεται να έχει εξαφανιστεί. Η Secure-D είπε ότι εξακολουθούσε να μπλοκάρει τα Triada και xHelper σε τηλέφωνα της Transsion έως τον Απρίλιο του 2020.

Εταιρείες όπως η TCL είχαν παρόμοια προβλήματα με προ-εγκατεστημένο malware, είπε η Secure-D.

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Transsion είχε κακές προθέσεις και ότι είναι υπεύθυνη για τα malware που κλέβουν χρήματα. Ωστόσο, αυτό το περιστατικό δεν βοηθά τα κινεζικά τηλέφωνα και τις εταιρείες που πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί για παρακολούθηση των χρηστών. Αυτή η κατάσταση φέρνει και πολλούς επίδοξους αγοραστές σε δύσκολη θέση. Η Tecno είναι ελκυστική ακριβώς επειδή είναι μία από τις λίγες μάρκες που απευθύνονται κυρίως σε αγοραστές χαμηλού εισοδήματος. Οι πελάτες μπορεί να μην έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις εάν αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα κινεζικά Android τηλέφωνα Tecno.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS