ΑρχικήbusinessΑμερική: Επεκτείνει τους περιορισμούς στην Huawei

Αμερική: Επεκτείνει τους περιορισμούς στην Huawei

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επεκτείνει τους περιορισμούς για να περιορίσει περαιτέρω την πρόσβαση της Huawei Technologies σε βασικά στοιχεία, εμποδίζοντας τώρα τον κινεζικό τεχνολογικό γίγαντα να αγοράσει chips από ξένους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν τεχνολογία των ΗΠΑ. Πρόσθεσε επίσης άλλες 38 θυγατρικές της Ηuawei στη Λίστα περιορισμών, συμπεριλαμβανομένων των Huawei Cloud Singapore και Huawei Cloud France.

Huawei

Με άμεση ισχύ, οι τελευταίες τροποποιήσεις εφαρμόστηκαν για να «εμποδίσουν» τις προσπάθειες της Huawei να παρακάμψει τους προηγούμενους ελέγχους των εξαγωγών μέσω τρίτων, δήλωσε τη Δευτέρα το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ (BIS).

Το γραφείο σημείωσε επίσης ότι επέβαλε απαιτήσεις άδειας σε “κάθε συναλλαγή που περιλαμβάνει στοιχεία” που υπόκειται στους ελέγχους εξαγωγής όπου ένα μέρος στη λίστα περιορισμών εμπλέκεται, για παράδειγμα, όταν η Huawei ήταν αγοραστής, ενδιάμεσος ή τελικός χρήστης. Επιπλέον, είπε, η Προσωρινή Γενική Άδεια είχε λήξει.

Οι 38 θυγατρικές της Huawei που είναι πλέον μέρος της λίστας περιορισμού περιλαμβάνουν τις Huawei Cloud Computing Technology, Huawei Cloud Singapore, Huawei Cloud France και Huawei Cloud Russia. Η BIS είπε ότι είχαν προστεθεί στη λίστα επειδή “παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο” να ενεργήσουν για λογαριασμό της Ηuawei “σε αντίθεση με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας ή εξωτερικής πολιτικής [των ΗΠΑ]”.

“Υπάρχει εύλογη αιτία να πιστεύουμε ότι η Huawei, θα επιδιώξει να τις χρησιμοποιήσει για να αποφύγει τους περιορισμούς που επιβάλλονται”, δήλωσε το γραφείο, προσθέτοντας ότι τα νέα μέτρα θα αποτρέψουν την Ηuawei από την απόκτηση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που αναπτύχθηκαν ή παράγονται από ξένες εταιρείες χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross είπε: “Η Ηuawei και οι ξένες θυγατρικές της έχουν επεκτείνει τις προσπάθειές τους για την απόκτηση προηγμένων ημιαγωγών που έχουν αναπτυχθεί ή παραχθεί από λογισμικό και τεχνολογία των ΗΠΑ, προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους πολιτικής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος … Αυτή η πολύπλευρη δράση καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να εμποδίσουμε την ικανότητα της Ηuawei να το πράξει.”

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εισήγαγε τον περασμένο μήνα περιορισμούς θεώρησης σε ορισμένους υπαλλήλους προμηθευτών κινεζικής τεχνολογίας, συγκεκριμένα της Ηuawei, που παρείχαν «υλική υποστήριξη σε καθεστώτα που εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως».

Η Huawei χαρακτήρισε τους περιορισμούς των εξαγωγών της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως προσπάθειες για τον περιορισμό του ξένου ανταγωνισμού και είπε ότι τέτοιες κινήσεις θα υπονόμευαν την εμπιστοσύνη των διεθνών εταιρειών στην τεχνολογία των ΗΠΑ και στις αλυσίδες εφοδιασμού. Προειδοποίησε επίσης ότι η κινεζική κυβέρνηση πιθανότατα θα εφαρμόσει αντίμετρα εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να επιβάλλουν εμπορικές κυρώσεις στον πωλητή εξοπλισμού δικτύωσης.

Οι εμπορικοί περιορισμοί της κυβέρνησης των ΗΠΑ ώθησαν την Ηuawei στο να αυξήσει τις επενδύσεις της στην έρευνα και την ανάπτυξη κατά 30%, καθώς και να επενδύσει στον ανασχεδιασμό των προϊόντων της.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS