ΑρχικήinetNSA: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο των υπηρεσιών τοποθεσίας

NSA: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο των υπηρεσιών τοποθεσίας

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, NSA, προειδοποιεί για τις υπηρεσίες τοποθεσίας των κινητών και τους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και άμυνα.

nsa
NSA: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο των υπηρεσιών τοποθεσίας

Ο νέος οδηγός που έχει κυκλοφορήσει σε PDF, με τίτλο «Περιορισμός έκθεσης δεδομένων τοποθεσίας», αναφέρει ότι τα smartphone, τα tablet και οι συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης «αποθηκεύουν και μοιράζονται δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας συσκευών

«Τα δεδομένα τοποθεσίας είναι εξαιρετικά πολύτιμα και πρέπει να προστατεύονται. Μπορούν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των χρηστών σε μια τοποθεσία, τις κινήσεις των χρηστών, τις καθημερινές τους συνήθειες, και μπορεί να εκθέσουν άγνωστους συσχετισμούς μεταξύ χρηστών και τοποθεσιών,» αναφέρει η NSA.

Αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τους κατασκόπους και το προσωπικό των ένοπλων δυνάμεων.

Ο οδηγός αναφέρει επίσης ότι είναι αδύνατο να σταματήσετε την καταγραφή και την έκθεση δεδομένων τοποθεσίας των κινητών συσκευών, εν μέρει επειδή οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύου συλλέγουν συνεχώς τέτοια δεδομένα.

Η NSA τόνισε επίσης ότι «τα δεδομένα τοποθεσίας από μια κινητή συσκευή μπορούν να ληφθούν ακόμη και χωρίς τη συνεργασία του παρόχου. Αυτές οι συσκευές μεταδίδουν πληροφορίες αναγνώρισης κατά τη σύνδεση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Οι εμπορικά διαθέσιμες ύποπτες βάσεις σταθμών, επιτρέπουν σε οποιονδήποτε στην περιοχή να αποκτήσει άμεσα δεδομένα τοποθεσίας και να εντοπίσει τους στόχους του.»

Παρόλο που η NSA αναγνωρίζει ότι οι περισσότερες συσκευές προσφέρουν ρυθμίσεις για τη μείωση της παρακολούθησης τοποθεσίας, ο οδηγός αναφέρει ότι «τα μέτρα περιορισμού μειώνουν, αλλά δεν εξαλείφουν, τους κινδύνους εντοπισμού τοποθεσίας σε κινητές συσκευές. Οι περισσότεροι χρήστες βασίζονται σε λειτουργίες που απενεργοποιούνται από τέτοιου είδους μέτρα, καθιστώντας τέτοιες διασφαλίσεις ανέφικτες.»

Ωστόσο, η NSA προτείνει πολλά μέτρα περιορισμού, όπως απενεργοποίηση ραδιοφώνου όταν δεν χρησιμοποιείται, χρήση VPN και απενεργοποίηση λειτουργιών όπως «Εύρεση του τηλεφώνου μου».

NSA: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο των υπηρεσιών τοποθεσίας

Οι χρήστες καλούνται επίσης να «απενεργοποιήσουν τα δικαιώματα διαφήμισης στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό» περιορίζοντας την ανίχνευση διαφημίσεων και επαναφέροντας το ID διαφήμισης για τη συσκευή, τουλάχιστον κάθε εβδομάδα.

«Παρόλο που δεν είναι πάντα δυνατό να αποφευχθεί εντελώς η έκθεση πληροφοριών τοποθεσίας, είναι δυνατό να μειωθεί η ποσότητα των δεδομένων τοποθεσίας που κοινοποιούνται. Η συνειδητοποίηση των τρόπων με τους οποίους αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες, είναι το πρώτο βήμα,» λέει η NSA.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS