ΑρχικήinetTwitter: Νέες καταγγελίες για κατασκοπεία για τους πρώην υπαλλήλους

Twitter: Νέες καταγγελίες για κατασκοπεία για τους πρώην υπαλλήλους

Οι πρώην υπάλληλοι του Twitter, που κατηγορήθηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας, κατηγορούνται ξανά.

twitter κατασκοπεία
Twitter: Νέες καταγγελίες για κατασκοπεία για τους πρώην υπαλλήλους

Μετά την απόρριψη των ισχυρισμών, οι ΗΠΑ επανέρχονται με νέες κατηγορίες, και αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές γιατί πιέζουν την υπόθεση με συνεχείς καταγγελίες εναντίον των συγκεκριμένων ανδρών.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι του Twitter, Ahmad Abouammo και Ali Alzabarah, καθώς και το τρίτο άτομο με το όνομα Ahmed Almutairi αρχικά είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία, και ειδικότερα για παράνομη πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες ενώ ενεργούσαν ως παράνομοι πράκτορες μιας ξένης κυβέρνησης, για κατασκοπεία χρηστών του Twitter που επικρίνουν τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτή τη φορά, κατηγορούνται για επτά αδικήματα αντί για δύο. Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν την εκπροσώπηση ξένης κυβέρνησης χωρίς ενημέρωση του γενικού εισαγγελέα, συνωμοσία για διάπραξη ηλεκτρονικής απάτης, ηλεκτρονική απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καταστροφή, αλλοίωση – παραποίηση αρχείων σε ομοσπονδιακές έρευνες, συνεργία και εγκληματική κατάσχεση.

Οι κατηγορίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τους αρχικούς ισχυρισμούς για κατασκοπεία, ενώ οι πρώην υπάλληλοι του Twitter εξακολουθούν να κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν τα εταιρικά τους προνόμια για την παροχή μη δημόσιων πληροφοριών, των Twitter λογαριασμών, στη Σαουδική κυβέρνηση και τη βασιλική οικογένεια.

Η αρχική καταγγελία ανέφερε ότι είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες όπως αριθμούς τηλεφώνου, πληροφορίες πρόσφατων διευθύνσεων IP, συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν, βιογραφικές πληροφορίες που παρέχονται από τον χρήστη, αρχεία καταγραφής με πληροφορίες του προγράμματος περιήγησης ενός χρήστη και ένα πλήρες αρχείο καταγραφής των ενεργειών ενός χρήστη στο Twitter χωρίς εξουσιοδότηση ή συγκατάθεση.

πρώην υπάλληλοι twitter
Twitter: Νέες καταγγελίες για κατασκοπεία για τους πρώην υπαλλήλους

Στο νέο κατηγορητήριο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εν λόγω ηλεκτρονική κατασκοπεία, τις πληροφορίες που ανέκτησαν οι πρώην υπάλληλοι του Twitter και σε ποιους ανήκουν. Σύμφωνα τους ισχυρισμούς, οι Abouammo και Alzabarah είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες από λογαριασμούς δημοσιογράφων, διασημοτήτων και οργανισμών δημόσιου ενδιαφέροντος και επωνυμίας στη Μέση Ανατολή.

Κατηγορεί επίσης τους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας, ότι πλήρωσαν τον Abouammo τουλάχιστον $200.000, μέσω τραπεζικού εμβάσματος σε μια εταιρεία με τραπεζικό λογαριασμό στο Λίβανο. Υποστηρίζεται επίσης ότι του δόθηκε ένα ρολόι αξίας περίπου $20.000. Το ποσό που αναφέρεται στην αρχική καταγγελία ήταν περίπου $300.000.

Εκτός από τις καταγγελίες για την κατασκοπεία των Twitter λογαριασμών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορεί επίσης τον Abouammo για ψέματα στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) σχετικά με τα χρήματα που έλαβε, το ρολόι και τις επικοινωνίες με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας. Ο Abouammo φέρεται να είπε ψέματα στο FBI μη αναφέροντας το ρολόι και παρείχε μια παραποιημένη, παλιότερη απόδειξη που έδειχνε μια πληρωμή $100.000 από Σαουδάραβες αξιωματούχους, την οποία είπε ότι έλαβε ως αντάλλαγμα για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS