ΑρχικήinetProject Gryphon: Το Twitter θα αποκτήσει συνδρομητική υπηρεσία

Project Gryphon: Το Twitter θα αποκτήσει συνδρομητική υπηρεσία

Το Twitter, ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους microblogging, πρόκειται να εισαγάγει ένα συνδρομητικό μοντέλο της εφαρμογής που ονομάζεται Project Gryphon. Η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να δοκιμάζει το συνδρομητικό μοντέλο το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Ο Jack Dorsey, Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, δήλωσε ότι λόγω της σημαντικής μείωσης της δημιουργίας εσόδων του ιστότοπου micro-blogging, σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη δοκιμή μιας υπηρεσίας επί πληρωμή στο Twitter. Τα έσοδα από το Twitter μειώθηκαν κατά 23% λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας το δεύτερο τρίμηνο του 2020 από το 2ο τρίμηνο του 2019.

Gryphon Twitter

Ανακαλύφθηκε επίσης ότι άνοιξαν κάποιες θέσεις εργασίας, που ανέφεραν στους υποψήφιους ότι θα εργαστούν σε μια συνδρομητική πλατφόρμα που ονομάζεται Grython.  Η αγγελία εμφανίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Έδειξε ξεκάθαρα ότι η ομάδα Gryphon θα είναι μια ομάδα μηχανικών ιστού που θα συνεργαστούν με την ομάδα πληρωμών του Τwitter για να σχεδιάσουν μια συνδρομητική υπηρεσία.

Προς το παρόν, το Τwitter είναι μια εντελώς δωρεάν πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που κερδίζει χρήματα από τις διαφημίσεις. Η προσθήκη μιας συνδρομητικής υπηρεσίας στο Twitter θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομική ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Και το 2017, το Τwitter σχεδίαζε να ξεκινήσει μια συνδρομητική υπηρεσία, αλλά λόγω ορισμένων περιορισμών, η πλατφόρμα απέτυχε να το κάνει. Ωστόσο, φαίνεται πως τώρα, ο ιστότοπος micro-blogging είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη δοκιμή του έργου συνδρομητικής υπηρεσίας Gryphon.

Εκτός από αυτό, το Twitter υπέστη μία από τις πιο έντονες επιθέσεις hacking την περασμένη εβδομάδα. Λογαριασμοί διασημοτήτων όπως ο Bill Gates, ο Barack Obama, ο Elon Musk, ο Kanye West, ο Michael Bloomberg και ο Joe Biden παραβιάστηκαν. Το Twitter είπε ότι η παραβίαση πραγματοποιήθηκε μετά από “μια συντονισμένη social engineering επίθεση” εναντίον των υπαλλήλων του για την απόκτηση πρόσβασης στο backend.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχίες μέχρι και στο FBI που αναζητά τι ακριβώς συνέβη στην συγκεκριμένη παραβίαση. Οι hackers βέβαια κατάφεραν να βγάλουν αρκετά χρήματα, πριν αποκαλυφθεί η απάτη.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS