Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 06:38
Αρχική inet Google: To νέο υποθαλάσσιο καλώδιο θα συνδέει ΗΠΑ-Βρετανία-Ισπανία

Google: To νέο υποθαλάσσιο καλώδιο θα συνδέει ΗΠΑ-Βρετανία-Ισπανία

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο υπερατλαντικό, υποθαλάσσιο καλώδιο δικτύου που θα συνδέει ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία.

Google υποθαλάσσιο καλώδιο
Google: To νέο υποθαλάσσιο καλώδιο θα συνδέει ΗΠΑ-Βρετανία-Ισπανία

Το πρώτο υπερατλαντικό καλώδιο τηλεπικοινωνιών κατασκευάστηκε το 1858, συνδέοντας Βρετανία και ΗΠΑ μέσω τηλεγράφου. Μεταξύ των ηπείρων λειτουργούν ήδη περίπου 750.000 μίλια καλωδίων, για να υποστηρίξουν τη ζήτηση για επικοινωνία και ψυχαγωγία, ενώ έχουν διάρκεια ζωής περίπου 25 χρόνια και πρέπει να αντέχουν σε μεγάλους κινδύνους, όπως σεισμούς και δυνατά ρεύματα.

Τα υποβρύχια καλώδια δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια υποδομή επικοινωνιών, ενώ μεταφέρουν περίπου το 98% των παγκόσμιων δεδομένων, σύμφωνα με την εκτίμηση της Google.

Τέτοιου είδους καλώδια κατασκευάζονται συνήθως από εταιρείες επικοινωνιών, οι οποίες στη συνέχεια χρεώνουν άλλες εταιρείες για να τα χρησιμοποιήσουν.

Ο γίγαντας της τεχνολογίας λέει ότι σε αυτό το καλώδιο ενσωματώνει νέα τεχνολογία, κάτι που ισχυρίζεται ότι είναι μια σημαντική αναβάθμιση στις παλαιότερες γραμμές.

Το τελευταίο καλώδιο, που ονομάζεται «Grace Hopper», εμπνευσμένο από έναν Αμερικανό επιστήμονα υπολογιστών και αρχιπλοίαρχο, θα «χτυπήσει» το Ηνωμένο Βασίλειο στο Bude της Cornwall. Είναι το τέταρτο ιδιόκτητο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google, και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022.

«Η κατασκευή των δικών της καλωδίων τη βοηθά να επιλέξει καλωδιακές διαδρομές που είναι οι βέλτιστες, και κοντά σε κέντρα δεδομένων,» είπε ο John Delaney, από την εταιρεία ανάλυσης τηλεπικοινωνιών IDC.

«Ελαχιστοποιεί επίσης τις επιχειρησιακές δαπάνες μειώνοντας την ανάγκη πληρωμής τηλεπικοινωνιών και τρίτων κατόχων καλωδίων για τη χρήση της υποδομής τους.»

Η Jayne Stowell, η οποία επιβλέπει την κατασκευή υποθαλάσσιων καλωδιακών έργων της Google, είπε στο BBC ότι χρειαζόταν μια σύνδεση στο διαδίκτυο στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί.

«Δεν αρκεί να έχουμε ένα μόνο καλώδιο, διότι οποιοδήποτε στοιχείο του δικτύου μπορεί να σπάει ανά καιρούς, και αν είναι 8.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, χρειάζεται λίγος χρόνος για την επισκευή,» είπε.

Σύμφωνα με τη Stowell, ορισμένα από τα υποθαλάσσια καλώδια «δε λειτουργούν και χρειαζόμαστε νεότερη, καλύτερη και πιο εξελιγμένη τεχνολογία».

«Εξυπηρέτησαν την ανάγκη και το σκοπό εκείνης της εποχής, αλλά είναι παλιά γενιά

Η Google δεν έχει κατασκευάσει ακόμη ένα καλώδιο με προορισμό την Κίνα, όπου οι υπηρεσίες της περιορίζονται από το κράτος, αλλά η  Stowell είπε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα στο άμεσο μέλλον.

Google: To νέο υποθαλάσσιο καλώδιο θα συνδέει ΗΠΑ-Βρετανία-Ισπανία

Η χρήση του διαδικτύου αυξήθηκε κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο μετά τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19. Η Ofcom αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας, οι ενηλίκοι του Ηνωμένου Βασιλείου πέρασαν το ένα τέταρτο της ημέρας – χωρίς τις ώρες ύπνου – στο διαδίκτυο.

Όμως η Google δεν είναι η μόνη που επιδιώκει την κυριότητα των ζωτικών υποδομών δεδομένων.

Η Microsoft και το Facebook, είναι συνιδιοκτήτες με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telxius του καλωδίου Marea, η οποία εκτελεί δρομολόγια από τις ΗΠΑ έως την Ισπανία. Τον Μάιο, το Facebook ανακοίνωσε ένα άλλο έργο για την κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου 37.000 χιλιομέτρων για την παροχή ταχύτερου διαδικτύου σε 16 χώρες της Αφρικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Samsung Galaxy smartwatch: Πώς να το συνδέσετε με το νέο σας κινητό

Η σύνδεση ενός Samsung Galaxy smartwatch με ένα νέο κινητό μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολή ή και ενοχλητική διαδικασία, καθώς δεν είναι...

Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή και επικίνδυνα ransomware για το 2020;

Το 2020 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ransomware συμμορίες. Με την απότομη μετάβαση στην απομακρυσμένη...

Πώς να αποκτήσετε όλες τις παραγγελίες της Amazon την ίδια ημέρα

Εάν είστε από τους ανθρώπους που παραγγέλνουν πολλά πράγματα από την Amazon, όμως επιθυμείτε να λάβετε όλα τα πακέτα σας την ίδια...

Τρόπος εκκαθάρισης δεδομένων περιήγησης στο Safari με shortcut

Εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac και θέλετε να εκκαθαρίσετε γρήγορα το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να ψάξετε όλο το...

COVID-19: Τετραπλασιάστηκαν οι DDoS επιθέσεις με στόχο το e-commerce

Οι DDoS επιθέσεις που στοχεύουν το e-commerce στην Ευρώπη έχουν τετραπλασιαστεί τους τελευταίους οκτώ μήνες. Σύμφωνα με έρευνα της Stormwall, μεταξύ Φεβρουαρίου...

2020: Το 1/5 των καταναλωτών έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων ταυτότητας

Ένα στα πέντε άτομα έχει επηρεαστεί από απάτη που σχετίζεται με κλοπή στοιχείων ταυτότητας κατά το 2020....

Πώς να ρυθμίσετε τη διπλή SIM με eSIM σε συσκευή iPhone;

Εάν διαθέτετε μία συσκευή iPhone XR, XS, iPhone XS Max ή μεταγενέστερη έκδοση, έχετε τη δυνατότητα eSIM. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο...

Πώς να επιλέξετε ποιες επεκτάσεις θα εμφανίζονται στο toolbar του Edge

Οι επεκτάσεις στον Microsoft Edge μπορούν να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας πιο χρήσιμο. Αλλά μερικές φορές μπορεί να μην σας αρέσει...

COVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

Η Νότια Κορέα, για την ακρίβεια η υπηρεσία πληροφοριών της, απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εισβάλει σε εταιρείες της Νότιας...

Drupal: Ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση exploits

Οι προγραμματιστές του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου Drupal (CMS) κυκλοφόρησαν έκτακτες ενημερώσεις ασφαλείας λόγω της διαθεσιμότητας κάποιων exploits, που μπορούν να θέσουν σε...