ΑρχικήyoutubeJulian Assange: Κατηγορείται για συνωμοσία με Anonymous και LulzSec

Julian Assange: Κατηγορείται για συνωμοσία με Anonymous και LulzSec

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενίσχυσε τις κατηγορίες εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου, δεν πρόκειται για νέες κατηγορίες. Το κατηγορητήριο είναι ίδιο με αυτό του Μαΐου 2019. Ωστόσο, δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες που τονίζουν τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του Assange. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ενημερωμένο κατηγορητήριο, ο Assange προσπάθησε να στρατολογήσει hackers από τις ομάδες Anonymous και LulzSec και να τους χρησιμοποιήσει για δικές του hacking επιχειρήσεις.

“Το 2012, ο Assange επικοινώνησε απευθείας με ένα ηγετικό μέλος της hacking ομάδας LulzSec (το οποίο μέχρι τότε συνεργαζόταν με το FBI) ​​και έδωσε μια λίστα με άτομα, ζητώντας από την ομάδα να τα χακάρει. Ο Assange ζήτησε από τον αρχηγό της LulzSec να ψάξει και να δώσει στο WikiLeaks emails, έγγραφα, βάσεις δεδομένων και PDF των στόχων”, είπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, το WikiLeaks έλαβε και δημοσίευσε emails από μια παραβίαση δεδομένων σε μια αμερικανική συμβουλευτική εταιρεία πληροφοριών, η οποία διαπράχθηκε από έναν hacker που συνδέεται τόσο με τους Anonymous όσο και με την ομάδα LulzSec. Αυτός ο hacker είπε ότι ο Assange του ζήτησε έμμεσα να επιτεθεί ξανά σε αυτή την εταιρεία.

Anonymous

Αυτές οι κατηγορίες προστίθενται στις προηγούμενες κατηγορίες σχετικά με τη συνεργασία του Assange με την πρώην στρατιωτικό και αναλύτρια πληροφοριών, Chelsea Manning. Λέγεται ότι οι δυο τους συνωμότησαν ώστε να σπάσουν έναν κωδικό πρόσβασης για έναν υπολογιστή που ανήκε στο στρατό. Ο Assange απέκτησε σημαντικό υλικό, το οποίο αργότερα δημοσίευσε στο WikiLeaks portal.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks κρατείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο του 2019, όταν οι αρχές του Λονδίνου τον συνέλαβαν για παραβίαση των όρων εγγύησης. Την ίδια ημέρα, οι ΗΠΑ υπέβαλαν, επίσης, κατηγορίες και αίτημα έκδοσης. Οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν το κατηγορητήριο τον Μάιο του 2019 και χθες.

Αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν επικρίνει τις ΗΠΑ για τη δίωξη του Assange, ισχυριζόμενοι ότι απλώς ανέφερε τις διαρροές δεδομένων.

Από την άλλη μεριά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να διευκρινίσει ότι οι κατηγορίες αφορούν κάτι παραπάνω από την απλή αναφορά και δημοσίευση δεδομένων. Οι κατηγορίες σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τον αθέμιτο τρόπο απόκτησης των παραβιασμένων δεδομένων.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS