Αρχικήsecurity6.000 ασθενείς της Beaumont Health επηρεάστηκαν από παραβίαση δεδομένων

6.000 ασθενείς της Beaumont Health επηρεάστηκαν από παραβίαση δεδομένων

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, 6.000 ασθενείς της Beaumont Health έχουν επηρεαστεί από μία παραβίαση δεδομένων που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία. Το δίκτυο του νοσοκομείου ενημερώθηκε για την παραβίαση στις 28 Ιουλίου.

Beaumont

Σαν πρώτο βήμα, η Beaumont απενεργοποίησε τους λογαριασμούς email που είχαν παραβιαστεί και ζήτησε υποχρεωτική επαναφορά κωδικού πρόσβασης. Το νοσοκομειακό δίκτυο συνεργάζεται τώρα με μια εξωτερική εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για την αντιμετώπιση του περιστατικού. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ασφαλείας, ανακάλυψε ότι ένας ή και περισσότεροι από τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν μεταξύ 23 και 29 Ιανουαρίου, περιείχαν προσωπικές πληροφορίες ασθενών, καθώς και πληροφορίες για την υγεία τους.

“Η έρευνά μας δεν μπόρεσε να προσδιορίσει οριστικά εάν κάποια πληροφορία προβλήθηκε ή αποκτήθηκε από μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος και η Beaumont δεν ανακάλυψε ανάρμοστη χρήση δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Το ηλεκτρονικό σύστημα ιατρικών αρχείων της Beaumont δεν επηρεάστηκε από αυτό το συμβάν και παραμένει ασφαλές. Ωστόσο, για λόγους μεγαλύτερης προσοχής, εκδίδουμε ειδοποιήσεις σε οποιονδήποτε του οποίου οι πληροφορίες ενδέχεται να περιλαμβάνονται στους παραβιασμένους λογαριασμούς”, δήλωσε η Beaumont.

Ορισμένα ονόματα ασθενών, ημερομηνίες γέννησης, διάγνωση, διαδικασίες, τοποθεσίες θεραπείας, τύποι θεραπείας, πληροφορίες συνταγογράφησης και αριθμοί λογαριασμού διέρρευσαν από την παραβίαση.

Η παραβίαση επηρέασε περίπου το 0,3% από τους 2,3 εκατομμύρια ασθενείς της Beaumont. Η εταιρεία υπέστη μία ακόμα παραβίαση το 2019.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS