ΑρχικήinetΠράκτορες του Trump ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε βετεράνο πολέμου

Πράκτορες του Trump ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε βετεράνο πολέμου

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Πόρτλαντ, πράκτορες του Donald Trump έριξαν σπρέι πιπεριού σε βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ, αυτό το Σαββατοκύριακο.  

πράκτορες trumo σπρέι πιπεριού
Πράκτορες του Trump ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε βετεράνο πολέμου

«Ορκίστηκα να υπηρετήσω αυτή την κυβέρνηση και η κυβέρνησή μου έκανε απάνθρωπες πράξεις στο Βιετνάμ. Πήρα τον ίδιο όρκο που έχει πάρει και ο καθένας από εσάς,» λέει ο βετεράνος.

Ο συγκεκριμένος άντρας, στον οποίο επιτέθηκαν οι πράκτορες της κυβέρνησης Trump, φαίνεται να ταυτοποιήθηκε ως Mike Hastie, και πιστεύεται ότι ήταν βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο Hastie, διηγούταν την εμπειρία του ως γιατρός πολέμου, ενώ στεκόταν μπροστά από μια σειρά πρακτόρων. Λίγα λεπτά αργότερα ένας από αυτούς φαίνεται να τον ψεκάζει με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο. Μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τις απάνθρωπες πράξεις της κυβέρνησης, ακούγεται να τον πλησιάζουν και άλλοι αξιωματικοί.

«Κουβαλούσα ένα αυτόματο όπλο υψηλής ισχύος στο Βιετνάμ, και δολοφονούσαμε ανθρώπους. Το κάναμε κάθε μέρα και η γενιά σας δεν το ξέρει αυτό.»

Αυτή ήταν και η στιγμή που ένας αξιωματικός διακόπτει τον βετεράνο του Βιετνάμ, Hastie, και πριν προλάβει να τελειώσει την επόμενη πρότασή του, οι πράκτορες του Trump τον ψεκάζουν απευθείας στο πρόσωπο με το σπρέι πιπεριού. Στη συνέχεια, ο Hastie άρχισε να απομακρύνεται και να κατευθύνεται προς το μέρος αστυνομικών οι οποίοι προχωρούσαν κατά μήκος του δρόμου, ενώ συνέχισε να μιλάει για τους ανθρώπους που σκότωσαν.

Το εν λόγω βίντεο, τραβήχτηκε από τον παραγωγό βίντεο Andrew Kimmel, και από τη μέρα που ανέβηκε έχει συγκεντρώσει πάνω από 4.1 εκατομμύρια views μόνο στο Twitter. Το βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή που οι ομοσπονδιακοί αξιωματικοί επιτίθονται στον βετεράνο με το σπρέι πιπεριού, έγινε επίσης viral στο Reddit και έλαβε περισσότερα από 47.000 upvotes σε μία μόνο ανάρτηση.

βετεράνο βιετνάμ
Πράκτορες του Trump ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε βετεράνο πολέμου

Αυτό το περιστατικό είναι μόνο μια από τις αμέτρητες σοκαριστικές στιγμές που παρατηρούνται στους δρόμους του Πόρτλαντ, ως μέρος των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία, στα τέλη Μαΐου.

Οι πράκτορες της αστυνομίας στάλθηκαν στην πόλη από τον πρόεδρο Donald Trump στις αρχές του μήνα, όμως παρά τα περιστατικά και τις «άγριες σκηνές», είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να καταγράφεται επίθεση με σπρέι πιπεριού και να αντιμετωπίζεται ένας βετεράνος πολέμου με τόσο άσχημο τρόπο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS