ΑρχικήinetPULSE: το κολιέ της NASA που εμποδίζει το άγγιγμα του προσώπου

PULSE: το κολιέ της NASA που εμποδίζει το άγγιγμα του προσώπου

Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να υφίσταται και να επηρεάζει πολλές χώρες ανά τον κόσμο, η ΝASA έχει δημιουργήσει ένα νέο gadget για να βοηθήσει την κατάσταση. Το νέο κολιέ από τη NASA, λειτουργεί ως συναγερμός, ειδοποιώντας τον χρήστη κάθε φορά που προσπαθεί να αγγίξει το πρόσωπό του, έτσι ώστε να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του COVID-19.

PULSE

Το DIY κολιέ της NASA, το οποίο ονομάζεται PULSE, είναι ένα 3D εκτυπωμένο «κόσμημα», το οποίο διαθέτει έναν αισθητήρα εγγύτητας που αρχίζει να δονείται μόλις το χέρι πλησιάσει κοντά του. Οι δονήσεις γίνονται πιο δυνατές όσο περισσότερο πλησιάζουν τα χέρια στο πρόσωπο.

Όπως ανέφερε το Slashgear, το νέο PULSE από τη NASA θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της μυϊκής μνήμης για να βοηθήσει τους χρήστες να αποφεύγουν να αγγίξουν το πρόσωπό τους. Αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο μακροπρόθεσμα, καθώς ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα.

Επιπλέον η NASA έχει κάνει ανοιχτού κώδικα όλες τις οδηγίες για την ανάπτυξη του κολιέ. Ανέφερε επίσης συγκεκριμένα, όλα τα βήματα για τη δημιουργία του μενταγιόν. Οι χρήστες μπορούν οι ίδιοι να συναρμολογήσουν το μενταγιόν, αρκεί να έχουν βασικές δεξιότητες DIY.

Αναμένεται ότι περισσότερες εταιρείες θα παράγουν αυτήν τη συσκευή DIY στο μέλλον. Θα μπορούσε σίγουρα να αποδειχθεί μια καλή επιχειρηματική ευκαιρία.

Ωστόσο, η πλειοψηφία των επαγγελματιών υγείας έχουν πει ότι το κρεμαστό κόσμημα δεν μπορεί να σταματήσει εντελώς τη μετάδοση του ιού. Οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο, παροτρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε πολυσύχναστα μέρη, προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επίσης τους ζητούν να χρησιμοποιούν συχνά αντισηπτικό και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS