ΑρχικήsecurityΟ ιδιοκτήτης της Cardplanet καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλάκισης

Ο ιδιοκτήτης της Cardplanet καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλάκισης

Ένας 30χρονος Ρώσος υπήκοος με την ονομασία Aleksey Yurievich Burkov καταδικάστηκε σήμερα σε εννέα χρόνια φυλάκισης για τη λειτουργία των Cardplanet και Direct Connection, δύο website/forum που διευκόλυναν τις απάτες με κάρτες πληρωμής, το hacking και άλλα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Ο Burkov (επίσης γνωστός ως Aleksey Yurevich Burkov) ομολόγησε την ενοχή του για τα παρακάτω εγκλήματα: κλοπή ταυτότητας, εισβολές σε υπολογιστές, απάτες, ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία για διάπραξη απατών πρόσβασης σε συσκευές τον Ιανουάριο του 2020, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 15 χρόνων.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ben-Gurion τον Δεκέμβριο του 2015 και εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο του 2019.

Δεδομένου ότι η ποινή του περιλαμβάνει επίσης τον χρόνο που έχει ήδη εκτίσει, ο Burkov δεν θα χρειαστεί να περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή.

Cardplanet

Πωλήθηκαν 150.000 κλεμμένες κάρτες

Ο ιστότοπος Cardplanet που ελέγχεται από τον εναγόμενο τουλάχιστον από τις αρχές του 2009 έως τουλάχιστον τον Αύγουστο του 2013 ήταν ένα κατάστημα καρτών (επίσης γνωστό ως κατάστημα καρτών και καρτών CVV) όπου επόπτευε την πώληση αριθμών πιστωτικών καρτών που είχαν κλαπεί από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Το Cardplanet website χρησιμοποιήθηκε για την πώληση δεδομένων από περισσότερες από 150.000 κλεμμένες κάρτες σύμφωνα με το κατηγορητήριο και αυτή η εγκληματική δραστηριότητα είχε ως αποτέλεσμα εκτιμώμενες απώλειες απάτης και δόλιες αγορές άνω των 20.000.000 $.

Ο Burkov διαφήμιζε επίσης τον ιστότοπό του Cardplanet σε άλλα forum καρτών ως τη μόνη υπηρεσία που επιστρέφει τα χρήματα που πληρώθηκαν για μη έγκυρα δεδομένα καρτών μέσω Liberty Reserve, WebMoney, Western Union ή MoneyGram.

Μερικοί από τους πελάτες που αγόρασαν κλεμμένα δεδομένα καρτών από το Cardplanet αργότερα τα κωδικοποιούσαν σε πλαστές κάρτες και τα χρησιμοποιούσαν για να πληρώσουν υπηρεσίες και αγαθά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού.

Forum για κυβερνοεγκλήματα που γίνεσαι μέλος μόνο με πρόσκληση

Ο Burkov ήταν επίσης ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής ενός φόρουμ για απευθείας εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, μια λέσχη αποκλειστικής πρόσκλησης για ελίτ εγκληματιών στον κυβερνοχώρο που το χρησιμοποίησε για τη διαφήμιση κλεμμένων αγαθών, όπως κλεμμένα προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία (PII), malware και εγκληματικές υπηρεσίες όπως το hacking.

Όσοι ήθελαν να γίνουν μέλη στο forum Direct Connection έπρεπε να έχουν “τρία υπάρχοντα μέλη για να” εγγυηθούν “την καλή τους φήμη μεταξύ των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο και να παρέχουν ένα χρηματικό ποσό, συνήθως $ 5.000, ως ασφάλεια.”

Αυτές οι ακραίες προϋποθέσεις ένταξης είχαν σχεδιαστεί για να εμποδίσουν τους υπαλλήλους επιβολής του νόμου να αποκτήσουν πρόσβαση στο forum, καθώς και να διασφαλίσουν ότι τα μέλη τηρούσαν τις συμφωνίες που έκαναν κατά τη διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο forum Direct Connection.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS