ΑρχικήsecurityΝιγηριανός απατεώνας έβγαλε 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα στη φυλακή

Νιγηριανός απατεώνας έβγαλε 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα στη φυλακή

φυλακή

Ένας απατεώνας από τη Νιγηρία, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απάτες μέσω διαδικτύου, ερευνάται εκ νέου, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι κατάφερε να κλέψει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια ενώ βρισκόταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Ο κατηγορούμενος, ονόματι Hope Olusegun Aroke συνελήφθη το 2012 και εκτίει ποινή 24 ετών στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Kirikiri. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε, ανακαλύφθηκε ότι είχε ακόμη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Μετά τη σύλληψή του το 2012, το EFCC δήλωσε ότι ο ένοχος, ήταν ο «επικεφαλής ενός περίπλοκου ιστού προγραμμάτων απάτης στο διαδίκτυο, που εξαπλωνόταν σε δύο ηπείρους».

Το EFCC αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι η προκαταρκτική έρευνα αποκάλυψε ότι, “ενάντια στη συνήθη πρακτική”, ο Aroke είχε το δικαίωμα πρόσβασης τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο τηλέφωνό του. Είχε επίσης γίνει δεκτός στο Αστυνομικό Νοσοκομείο της Νιγηρίας για κάποια «μη προσδιορίσιμη ασθένεια» και είχε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει τη μονάδα για να μείνει σε ξενοδοχεία, να συναντηθεί με τη γυναίκα και τα παιδιά του και να παρακολουθήσει κοινωνικές εκδηλώσεις.

Είχε χρησιμοποιήσει το πλαστό όνομα Akinwunmi Sorinmade, για να ανοίξει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ αγόρασε ένα πολυτελές αυτοκίνητο και σπίτια κατά τη διάρκεια της ποινής του, πρόσθεσε η EFCC. Επίσης “κατείχε τον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του στη φυλακή, τον οποίο χρησιμοποιούσε για δωρεάν μεταφορά χρημάτων”.

Οι αρχές ερευνούν γιατί έγινε δεκτός στο νοσοκομείο και πώς ήταν σε θέση να μείνει σε ξενοδοχεία και άλλα μέρη.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη, καθώς οι πολίτες αναρωτιούνται πώς ένας αιχμάλωτος που εκτίει ποινή σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, φέρεται ότι ήταν σε θέση να δρα ελεύθερα.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Aroke μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις παράνομες ενέργειες, με τη βοήθεια διεφθαρμένων υπαλλήλων των φυλακών.

Τα παράνομα εισοδήματα κάνουν τους απατεώνες στη Νιγηρία πλούσιους και θα μπορούσαν εύκολα να δωροδοκήσουν υπαλλήλους των φυλακών που δεν πληρώνονται καλά.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει συλληφθεί, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια σοβαρή παραβίαση ασφαλείας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS