ΑρχικήsecurityΠροειδοποιήσεις για νέες 'smishing' απάτες

Προειδοποιήσεις για νέες ‘smishing’ απάτες

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου εξέδωσε μια προειδοποίηση που ενημερώνει τους καταναλωτές για νέες απάτες smishing που χρησιμοποιούν μηνύματα κειμένου, όχι τα παραδοσιακά email. Μια τέτοια απάτη περιλαμβάνει την προσφορά απατεώνων για την παροχή σημαντικών εκπτώσεων στις τηλεοπτικές υπηρεσίες.

Οι απάτες προτρέπουν τα θύματα να στείλουν προσωπικές πληροφορίες. Σύμφωνα με το Better Business Bureau, το νέο αυτό πρόγραμμα ονομάζεται “smishing”, το οποίο σημαίνει SMS fishing, σε αντίθεση με το “phishing“, το οποίο αφορά email.

smishing

“Είμαστε κάπως προετοιμασμένοι να αγνοήσουμε τώρα τις τηλεφωνικές κλήσεις που δεν αναγνωρίζουμε και διαγράφουμε τα email που πιστεύουμε ότι είναι spam. Αλλά στα μηνύματα κειμένου, είναι αρκετά πιθανό να απαντήσουμε αμέσως – και αυτό βασίζονται οι απατεώνες. ”

Μια άλλη απάτη που αναφέρει το BBB είναι η ειδοποίηση ότι τους προσφέρεται μεγάλη έκπτωση μέσω καλωδιακής ή δορυφορικής σύνδεσης – εφ ‘όσον είναι προπληρωμένες εκ των προτέρων. Στη συνέχεια απαιτούν την πληρωμή της προκαταβολής μέσω καρτών δώρου.

Σύμφωνα με τους επίσημους υπαλλήλους, “όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους, είναι λιγότερο επιφυλακτικοί. Πολλοί υποθέτουν ότι τα smartphone τους είναι ασφαλέστερα από τους υπολογιστές. Αλλά η ασφάλεια των smartphone έχει περιορισμούς και δεν μπορεί να σας προστατεύσει άμεσα από το smishing.”

Για να προστατευθείτε, πρέπει:

  • Λάβετε υπόψη τις επείγουσες ειδοποιήσεις ασφαλείας και τις εξαγορές κουπονιών που πρέπει να κάνετε-τώρα-προσφορές ή τις διαπραγματεύσεις ως προειδοποιητικά σημάδια μιας προσπάθειας hacking.
  • Κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν θα σας στείλει ένα μήνυμα κειμένου που θα σας ζητήσει να ενημερώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας ή να επιβεβαιώσετε τον κωδικό της κάρτας ATM. Εάν λάβετε ένα μήνυμα που φαίνεται να είναι από την τράπεζά σας με τον οποία συνεργάζεστε και σας ζητά να κάνετε κλικ σε κάτι στο μήνυμα, είναι απάτη. Καλέστε απευθείας την τράπεζά σας εάν έχετε αμφιβολίες.
  • Ποτέ μην κάνετε κλικ για να απαντήσετε σε ένα link ή σε έναν αριθμό τηλεφώνου σε ένα μήνυμα που δεν είστε σίγουροι.
  • Ψάξτε για ύποπτους αριθμούς που δεν μοιάζουν με πραγματικούς αριθμούς κινητού τηλεφώνου, όπως “5000”. Όπως σημειώνει το Network World, αυτοί οι αριθμοί συνδέονται με υπηρεσίες email σε κείμενο, οι οποίες χρησιμοποιούνται μερικές φορές από απατεώνες για να αποφευχθεί η παροχή των πραγματικών αριθμών τηλεφώνου τους.
  • Μην αποθηκεύετε την πιστωτική σας κάρτα ή τις τραπεζικές σας πληροφορίες στο smartphone σας.
  • Αναφέρετε όλες τις επιθέσεις στην FCC για να προστατέψετε τους άλλους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS