ΑρχικήsecurityΑλβανικές συμμορίες χρησιμοποιούν cryptocurrencies για ξέπλυμα χρήματος

Αλβανικές συμμορίες χρησιμοποιούν cryptocurrencies για ξέπλυμα χρήματος

cryptocurrencies Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ιδιαίτερα ανήσυχη καθώς οι «διάσημες» Αλβανικές συμμορίες, που εμπλέκονται σε κυκλώματα κοκαΐνης, χρησιμοποιούν τώρα τα cryptocurrencies για να κάνουν ξέπλυμα χρήματος, που έχει αποκτηθεί από παράνομες δραστηριότητες.

Η εμπλοκή των συμμοριών με την κοκαΐνη τους αποφέρει κέρδη αξίας 6,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Οι αλβανικές συμμορίες είναι μια από τις πιο εξελιγμένες στην Ευρώπη και έχει στενές σχέσεις με τα κολομβιανά καρτέλ ναρκωτικών.

Οι Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών, που είναι γνωστοί ως Hellbanianz, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στρατολογήσουν νέα μέλη. Έχουν καταφέρει να αποκτήσουν εκατοντάδες χιλιάδες followers στο Instagram. Ακόμα και κάποιοι έμποροι, που βρίσκονται στη φυλακή, στέλνουν και μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο μέσα από τα κελιά τους.

Τώρα, οι εγκληματίες, προκειμένου να ξεφύγουν από την επιτήρηση των αστυνομικών, έχουν στραφεί στην τεχνολογία που σχετίζεται με τα cryptocurrencies. Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Peter Goodman, ανέφερε ότι τον τελευταίο καιρό οι αλβανικές συμμορίες χρησιμοποιούν cryptocurrencies και bitcoin cashpoints για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Είπε ακόμα, ότι οι εγκληματίες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις σύγχρονες τεχνολογίες, για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους. Αυτό σημαίνει ότι οι αρχές θα πρέπει να υιοθετήσουν μια νέα προσέγγιση για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Cryptocurrency και οργανωμένο έγκλημα

Ένας ειδικός ανέφερε ότι τα cryptocurrencies προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κακόβουλους hackers για παράνομες δραστηριότητες.

Το ανησυχητικό είναι ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν μοιάζει με τα κακόβουλα λογισμικά, που έχουν σχεδιαστεί για κακόβουλους σκοπούς. Τα cryptocurrencies έχουν σχεδιαστεί για την προστασία της ιδιωτικότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας και της ανωνυμίας. Οι hackers έχουν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Οι αλβανικές συμμορίες αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα cryptocurrencies για το ξέπλυμα χρημάτων γιατί δεν είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Ωστόσο, δεν είναι και αδύνατος. Οι αρχές έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες και έχουν αντιμετωπίσει αρκετές παρόμοιες απειλές.

“Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, εμφανίζονται και τρόποι με τους οποίους μπορούν να παρακολουθούνται οι συναλλαγές με cryptocurrencies. Για παράδειγμα, όλες οι συναλλαγές καταγράφονται στον ευρέως προσβάσιμο κατάλογο blockchain” εξηγεί ένας αστυνομικός.

Ακόμα, είπε: “Συνδυάζοντας τις λεπτομέρειες των συναλλαγών με άλλες πληροφορίες και αναλυτικές τεχνικές, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και οι ειδικοί ασφάλειας στον κυβερνοχώρο βρίσκουν τρόπους για την ανίχνευση των εγκληματιών, που χρησιμοποιούν cryptocurrencies. Ωστόσο εξακολουθεί να είναι μια αργή διαδικασία”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS