Αρχικήinet5 αλήθειες για το Bitcoin που μπορεί να μην ήξερες!

5 αλήθειες για το Bitcoin που μπορεί να μην ήξερες!

Το Bitcoin τράβηξε τα βλέμματα τον Δεκέμβριο του 2017 όταν «χτύπησε» την πολύ υψηλή τιμή των $20,000. Όσοι είχαν ήδη επενδύσει σε αυτό έγιναν μέσα σε μια νύχτα έγιναν εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι. Πολλοί ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι έμποροι bitcoin και επενδυτές. Ακόμα και αυτοί όμως, δεν γνώριζαν τόσα πολλά σχετικά με το Bitcoin.

Bitcoin

Τα παρακάτω πέντε γεγονότα είναι αυτά που αξίζει να γνωρίζουμε σχετικά με το Bitcoin:

Ένας hacker δημιούργησε 184 δισεκατομμύρια Bitcoins το 2010

Στις 15 Αυγούστου 2010, σε ένα περιστατικό που είναι γνωστό ως “περιστατικό υπερχείλισης αξίας”, ένας άγνωστος hacker επιτέθηκε στο bitcοin blockchain δημιουργώντας 184.467.440.737,09551616 BTC από το τίποτα!

Ο δημιουργός του Bitcοin, Satoshi Nakamoto έπιασε δουλειά αμέσως. Η έκδοση 0.3.1 κυκλοφόρησε μέσα σε 5 ώρες από το περιστατικό, γεγονός που εμπόδισε τη μελλοντική εκτύπωση Bitcoin μέσω αυτής της εκμετάλλευσης. Τα 184 δισεκατομμύρια bitcoins διαγράφηκαν.

Το Bitcoin είναι ο «πατέρας» άλλων 430 Altcoins

Μέχρι σήμερα, 2651 κρυπτοσυχνότητες έχουν βρει το δρόμο τους στην αγορά. Όμως, ενδιαφέρον είναι ότι 436 από αυτές προέρχονται από το Bitcoin.

Το ακριβές όνομα των altcoins, μαζί με το source/root, έχουν σχεδιαστεί όμορφα από το Map of Coins. Οι “φίλοι” του Bitcοin προσπαθούσαν πάντοτε να τρυπώνουν και να ταιριάζουν με το BTC αλλά φαινομενικά απέτυχαν. Το Bitcoin Cash είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το πρώτο Bitcoin Faucet ήταν 5 BTC ανά επισκέπτη

Το Bitcoin Faucet είναι ένα σύστημα επιβράβευσης, με την μορφή ιστοσελίδας ή μιας εφαρμογής, που διανέμει ανταμοιβές με την μορφή του satoshi – το οποίο  είναι ένα εκατοστό του εκατομμυρίου BTC – αφού οι επισκέπτες ολοκληρώσουν ένα captcha ή ένα task που συνήθως ζητάει η ιστοσελίδα για να δώσει την ανταμοιβή.

Ο Gavin Andresen δημιούργησε το πρώτο Bitcοin faucet τον Ιούνιο του 2010, το οποίο έδινε το γενναιόδωρο δώρο (λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή τιμή) των 5 BTC σε κάθε επισκέπτη. Στόχος αυτού του προγράμματος επιβράβευσης ήταν η προώθηση και ευρύτερη χρήση του Bitcoin.

732.000 διευθύνσεις διαθέτουν τουλάχιστον 1 Bitcoin

Όπως αναφέρθηκε από το Bitcoinist, υπάρχουν μόνο 732.982 διευθύνσεις που κατέχουν περισσότερα από 1 BTC. Σε σύγκριση με τα 20 εκατομμύρια γνωστών διευθύνσεων, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια μικρή ποσότητα ιδιοκτητών “ολόκληρου bitcoin”.

Όσοι βρίσκονται στο top 10 της λίστας έχουν συσσωρεύσει έναν σημαντικό αριθμό BTC. Φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται ήδη ότι το πρώτο cryptocurrency του κόσμου θα γίνει ένα κυρίαρχο σύστημα αξίας στο εγγύς μέλλον.

Ως συνθέτης του Bitcoinist, ο Osato Avan Nomayo λέει πολύ εύστοχα:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 7,5 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα 36 εκατομμύρια είναι εκατομμυριούχοι, θα είναι όλο και πιο δύσκολο ακόμη και για τους πλούσιους ανθρώπους να κατέχουν τουλάχιστον 1 Bitcοin.

Το Satoshi δεν είναι η μικρότερη μονάδα του Bitcoin

Πολλοί χρήστες νομίζουν ότι το Satoshi είναι η μικρότερη μετρήσιμη μονάδα του Bitcοin, καθώς ένα Satoshi ισούται με 0.00000001 BTC. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια ακόμη μικρότερη μονάδα BTC που χρησιμοποιείται ήδη στο δίκτυο Lightning Network. Αυτό είναι το Millisatoshi (MSAT) που αντιπροσωπεύει το ένα χιλιοστό του Satoshi.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS