Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 17:37
Αρχική inet 5 αλήθειες για το Bitcoin που μπορεί να μην ήξερες!

5 αλήθειες για το Bitcoin που μπορεί να μην ήξερες!

Το Bitcoin τράβηξε τα βλέμματα τον Δεκέμβριο του 2017 όταν «χτύπησε» την πολύ υψηλή τιμή των $20,000. Όσοι είχαν ήδη επενδύσει σε αυτό έγιναν μέσα σε μια νύχτα έγιναν εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι. Πολλοί ήταν οι αυτοαποκαλούμενοι έμποροι bitcoin και επενδυτές. Ακόμα και αυτοί όμως, δεν γνώριζαν τόσα πολλά σχετικά με το Bitcoin.

Bitcoin

Τα παρακάτω πέντε γεγονότα είναι αυτά που αξίζει να γνωρίζουμε σχετικά με το Bitcoin:

Ένας hacker δημιούργησε 184 δισεκατομμύρια Bitcoins το 2010

Στις 15 Αυγούστου 2010, σε ένα περιστατικό που είναι γνωστό ως “περιστατικό υπερχείλισης αξίας”, ένας άγνωστος hacker επιτέθηκε στο bitcοin blockchain δημιουργώντας 184.467.440.737,09551616 BTC από το τίποτα!

Ο δημιουργός του Bitcοin, Satoshi Nakamoto έπιασε δουλειά αμέσως. Η έκδοση 0.3.1 κυκλοφόρησε μέσα σε 5 ώρες από το περιστατικό, γεγονός που εμπόδισε τη μελλοντική εκτύπωση Bitcoin μέσω αυτής της εκμετάλλευσης. Τα 184 δισεκατομμύρια bitcoins διαγράφηκαν.

Το Bitcoin είναι ο «πατέρας» άλλων 430 Altcoins

Μέχρι σήμερα, 2651 κρυπτοσυχνότητες έχουν βρει το δρόμο τους στην αγορά. Όμως, ενδιαφέρον είναι ότι 436 από αυτές προέρχονται από το Bitcoin.

Το ακριβές όνομα των altcoins, μαζί με το source/root, έχουν σχεδιαστεί όμορφα από το Map of Coins. Οι “φίλοι” του Bitcοin προσπαθούσαν πάντοτε να τρυπώνουν και να ταιριάζουν με το BTC αλλά φαινομενικά απέτυχαν. Το Bitcoin Cash είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το πρώτο Bitcoin Faucet ήταν 5 BTC ανά επισκέπτη

Το Bitcoin Faucet είναι ένα σύστημα επιβράβευσης, με την μορφή ιστοσελίδας ή μιας εφαρμογής, που διανέμει ανταμοιβές με την μορφή του satoshi – το οποίο  είναι ένα εκατοστό του εκατομμυρίου BTC – αφού οι επισκέπτες ολοκληρώσουν ένα captcha ή ένα task που συνήθως ζητάει η ιστοσελίδα για να δώσει την ανταμοιβή.

Ο Gavin Andresen δημιούργησε το πρώτο Bitcοin faucet τον Ιούνιο του 2010, το οποίο έδινε το γενναιόδωρο δώρο (λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή τιμή) των 5 BTC σε κάθε επισκέπτη. Στόχος αυτού του προγράμματος επιβράβευσης ήταν η προώθηση και ευρύτερη χρήση του Bitcoin.

732.000 διευθύνσεις διαθέτουν τουλάχιστον 1 Bitcoin

Όπως αναφέρθηκε από το Bitcoinist, υπάρχουν μόνο 732.982 διευθύνσεις που κατέχουν περισσότερα από 1 BTC. Σε σύγκριση με τα 20 εκατομμύρια γνωστών διευθύνσεων, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μια μικρή ποσότητα ιδιοκτητών “ολόκληρου bitcoin”.

Όσοι βρίσκονται στο top 10 της λίστας έχουν συσσωρεύσει έναν σημαντικό αριθμό BTC. Φαίνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται ήδη ότι το πρώτο cryptocurrency του κόσμου θα γίνει ένα κυρίαρχο σύστημα αξίας στο εγγύς μέλλον.

Ως συνθέτης του Bitcoinist, ο Osato Avan Nomayo λέει πολύ εύστοχα:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι περίπου 7,5 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα 36 εκατομμύρια είναι εκατομμυριούχοι, θα είναι όλο και πιο δύσκολο ακόμη και για τους πλούσιους ανθρώπους να κατέχουν τουλάχιστον 1 Bitcοin.

Το Satoshi δεν είναι η μικρότερη μονάδα του Bitcoin

Πολλοί χρήστες νομίζουν ότι το Satoshi είναι η μικρότερη μετρήσιμη μονάδα του Bitcοin, καθώς ένα Satoshi ισούται με 0.00000001 BTC. Υπάρχει στην πραγματικότητα μια ακόμη μικρότερη μονάδα BTC που χρησιμοποιείται ήδη στο δίκτυο Lightning Network. Αυτό είναι το Millisatoshi (MSAT) που αντιπροσωπεύει το ένα χιλιοστό του Satoshi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Wikipedia vs Big tech: Ποιος πολεμάει την παραπληροφόρηση;

Καθώς η Ημέρα των Εκλογών μετατράπηκε σε Εβδομάδα Εκλογών στις ΗΠΑ, το Facebook, το Twitter και το YouTube προσπαθούσαν να αποτρέψουν την...
00:02:36

Tesla: Καλείται να ανακαλέσει αυτοκίνητα λόγω προβληματικών οθονών

H οθόνη αφής (touchscreen) σε ορισμένα αυτοκίνητα της Tesla φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα, που θα μπορούσε...

Τα ransomware ευθύνονται για τις μισές παραβιάσεις δεδομένων σε νοσοκομεία

Σχεδόν οι μισές από τις παραβιάσεις δεδομένων που έγιναν σε νοσοκομεία και στον ευρύτερο τομέα της υγειονομικής περίθαλψης οφείλονται σε επιθέσεις ransomware,...

Οι αστρονόμοι μόλις βρήκαν την παλαιότερη υπερμεγέθη μαύρη τρύπα

Ένα κβάζαρ (quasar) ανακαλύφθηκε σε μια σκοτεινή γωνία του διαστήματος - πάνω από 13,03 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά - και περιέχει μια...

Ποια είναι τα καλύτερα και πιο προσιτά τηλέφωνα 5G για το 2021

Σύντομα η αγορά θα κατακλιστεί με συσκευές 5G μεσαίας κατηγορίας. Όλο αυτό που θα συμβεί θα είναι πραγματικά συναρπαστικό: θα μπορείτε να...

Παραβιάστηκαν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency scam με το όνομα του Elon Musk!

Το τελευταίο διάστημα, χάκερς παραβιάζουν επαληθευμένα Twitter accounts σε cryptocurrency giveaway scam (απάτη δωρεάς κρυπτονομισμάτων), στο οποίο χρησιμοποιείται το όνομα του CEO...

Classiscam: Απατεώνες «πλαστογραφούν» brands κι εξαπατούν χρήστες Ευρωπαϊκών αγορών!

Δεκάδες εγκληματικές συμμορίες δημοσιεύουν ψεύτικες διαφημίσεις σε δημοφιλείς online αγορές, για να προσελκύσουν ανυποψίαστους χρήστες σε «δόλια» εμπορικά sites ή σε phishing...

iOS 14.4: Θα εμφανίζει ειδοποίηση για τις επισκευές με μη γνήσιες κάμερες

Ξεκινώντας από το iPhone 11, η Apple έχει προσθέσει μια ειδοποίηση στο iOS που λέει στον χρήστη πότε η συσκευή διαθέτει μια...

Facebook: Μηνύει προγραμματιστές Chrome επεκτάσεων για κλοπή δεδομένων

Το Facebook υπέβαλε μια αγωγή εναντίον δύο Πορτογάλων υπηκόων για την ανάπτυξη Chrome επεκτάσεων, που συγκέντρωναν δεδομένα χρηστών του Facebook.

Η Cisco δεν διορθώνει 74 bugs σε routers RV που έφτασαν στην EOL τους

Η Cisco δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει firmware updates για να διορθώσει 74 ευπάθειες που έχουν αναφερθεί ότι υπάρχουν στα...