ΑρχικήHow ToΠώς μπορώ να διαλέξω το κατάλληλο laptop για εμένα;

Πώς μπορώ να διαλέξω το κατάλληλο laptop για εμένα;

Στις μέρες μας υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές για φορητούς υπολογιστές. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, ώστε να διαλέξετε το laptop που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

laptop

Μέγεθος οθόνης και βάρος.

Οι οθόνες των laptop κυμαίνονται συνήθως μεταξύ 9 και 17 ιντσών , δηλαδή 23 με 43 cm. Όσο μεγαλύτερη είναι μία οθόνη, τόσο πιο βαρύ το laptop. Οι μεγαλύτερες οθόνες θα είναι πιο δύσκολες στη μεταφορά και συνήθως έχουν μικρότερη αντοχή μπαταρίας, αλλά παράλληλα μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα γραφικά και μεγαλύτερη ισχύ. Προσπαθήστε, λοιπόν, να εντοπίσετε την ισορροπία ανάμεσα στην οθόνη και το βάρος του laptop που θα σας βολεύει.

Επεξεργαστής.

Ο επεξεργαστής είναι ο εγκέφαλος του υπολογιστή σας. Οι δύο κύριοι κατασκευαστές επεξεργαστών είναι η Intel και η AMD. Η Intel είναι συνήθως μπροστά σε εξελιγμένες τεχνολογίες, αλλά η AMD προσφέρει ανταγωνιστικά μοντέλα σε πιο προσιτές τιμές. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το laptop μόνο για ανάγκες γραφείου, οι πολλαπλοί πυρήνες που προσφέρονται πλέον πιθανώς να μην σας είναι απαραίτητοι, καθώς συνήθως απευθύνονται σε ανθρώπους που επιθυμούν μία ισχυρότερη υποστήριξη σε θέματα γραφικών.

Κάρτα γραφικών.

Και εδώ υπάρχει ο διαχωρισμός χρηστών ανάμεσα στα άτομα που ίσως επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους για gaming και εκείνους που κάνουν μια πιο συμβατική χρήση του laptop τους. Στην πρώτη κατηγορία μάλλον χρειάζεται μια ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, αντί των συνηθισμένων on-board καρτών, δηλαδή ενσωματωμένων στην μητρική πλακέτα, που συνηθίζεται να υπάρχει στα περισσότερα laptop. Αυτές οι κάρτες γραφικών θα είναι αρκετές για μια πιο τυπική χρήση.

laptop

 RAM.

Η μνήμη RAM αποτελεί την προσωρινή μνήμη του υπολογιστή σας. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το laptop, για παράδειγμα σε επαγγελματικά ταξίδια ή για απλή χρήση στο σπίτι, θα ήταν συνετό να επιλέξετε RAM μεταξύ 2 και 4 GB. Γραφίστες, gamers ή χρήστες που ασχολούνται με υψηλής ανάλυσης βίντεο, μπορούν να επωφεληθούν από μνήμες RAM έως και 8 GB.

Χρησιμοποιείστε online εργαλεία.

Πολλά sites έχουν εργαλεία και μηχανές αναζήτησης για να σας βοηθήσουν να βρείτε το σωστό laptop. Η Microsoft έχει ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα, το PC Scout, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και αρχάριους στην επιλογή του κατάλληλου υπολογιστή. Όλα αυτά ενώ παρουσιάζει εναλλακτικές, στο τέλος της πιθανής αγοράς. Φυσικά υπάρχουν και τρόποι αναζήτησης για τις συγκεκριμένες προδιαγραφές ή τις συσκευές που μπορεί να επιθυμεί ένας χρήστης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS