ΑρχικήsecurityBlockchain: Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν κατά τη χρήση του;

Blockchain: Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν κατά τη χρήση του;

Η τεχνολογία blockchain ξεκίνησε το 2009. Τότε, ο Satoshi Nakamoto δημιούργησε το επαναστατικό για την εποχή ψηφιακό νόμισμα Bitcoin. Σε εκείνη την φάση χρησιμοποιούνταν μόνο για cryptocurrency, αλλά με την πάροδο των ετών όλο και περισσότερες εταιρείες το επέλεγαν για διάφορους λόγους, μέχρι και για την δημιουργία παιχνιδιού.

blockchain

Ο βασικότερος λόγος που οι επιχειρήσεις επιλέγουν την τεχνολογία blockchain, είναι η δυνατότητα που παρέχει για μείωση του λειτουργικού κόστους.

Στην περίπτωση της IBM, η πολυεθνική εταιρεία χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να δημιουργήσει το παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών Blockchain World Wire, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο. Στην ουσία η εταιρεία χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο που αναπτύχθηκε από την blockchain υποδομή Stellar, που επιτρέπει να γίνονται απευθείας οι συναλλαγές μεταξύ δύο ατόμων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Φυσικά, οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την τεχνολογία συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα, για αυτό και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί. Επειδή πρόκειται για ιδιαίτερα σύνθετη και πολύπλοκη τεχνολογία, η ενσωμάτωσή της στην εκάστοτε επιχείρηση, ενδέχεται να απαιτήσει την αλλαγή κάποιων διαδικασιών. Έτσι, η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι οι ομάδες που θα σχετίζονται με το blockchain θα κληθούν να βρουν μεθόδους για να το εντάξουν χωρίς να προκαλέσουν περαιτέρω προβλήματα.

blockchain

Ακριβώς λόγω αυτών των δυσκολιών, πρέπει να κατανοήσουν όλες οι εταιρείες την λειτουργία του blockchain. Γιατί πολλές φορές, επιχειρήσεις προσπαθούν να ενσωματώσουν αυτήν την τεχνολογία στις διαδικασίες τους από καθαρή περιέργεια, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος και καταλήγουν να περιπλέκουν τις λειτουργίες τους και να μεγαλώνουν το κόστος τους.

Αυτό σημαίνει ότι μια ομάδα που γνωρίζει ουσιαστικά την τεχνολογία του blockchain θα ήταν σωτήρια επιλογή για τις επιχειρήσεις. Μια τέτοια ομάδα θα μπορεί να ακολουθήσει και την εξέλιξη αυτού το κάθε άλλο παρά στάσιμου χώρου. Με το ίδιο σκεπτικό, πιο μικρές εταιρείες που δεν έχουν τη δυνατότητα στελέχωσης τέτοιας ομάδας θα δυσκολευτούν όχι μόνο στην ένταξη του blockchain, αλλά και στην παρακολούθηση των συνεχών εξελίξεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS