ΑρχικήsecurityΚβαντο-ανθεκτικό cryptocurrency κατασκευάζει η NSA

Κβαντο-ανθεκτικό cryptocurrency κατασκευάζει η NSA

Ο Οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (NSA), εργάζεται για την ανάπτυξη κβαντο-ανθεκτικού cryptocurrency. Αυτό υποστήριξε μέσω Twitter ο William Turton, δημοσιογράφος της Bloomberg Technology στην ετήσια διάσκεψη του Billington CyberSecurity που διεξάγεται στη Washington DC.

cryptocurrency

Το συγκεκριμένο tweet είχε ως εξής: “Η Anne Neuberger, Διευθύντρια της νέας Διεύθυνσης Κυβερνητικής Ασφάλειας της NSA, αναφέρει ότι ο οργανισμός θα προτείνει πάλι πρότυπα hardware και software. Επίσης σημειώνει ότι η υπηρεσία εργάζεται για την κατασκευή κβαντο-ανθεκτικού cryptocurrency. ”

Η Anne Neuberger ανέφερε στην ομιλία της, ότι η NSA εντοπίζει 4.000 επιθέσεις ransomware καθημερινά και ότι αυτό αποτελεί βασική ανησυχία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που έρχονται το 2020. Αυτό γιατί φαίνεται οι επιθέσεις αυτές να προέρχονται από γεωπολιτικούς αντιπάλους όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, η Ρωσία και η Κίνα. Η Neuberger τόνισε δε, ότι δημιουργήθηκαν νέες ομάδες που θα στοχεύουν στην μείωση αυτών των απειλών. Ξεχώρισε μάλιστα τη Βόρεια Κορέα, η οποία με τις cyber warfare επιθέσεις της συγκεντρώνει κεφάλαια για το καθεστώς του Kim Jong-Un.

Είναι αλήθεια ότι το cryptocurrency είναι αναπόσπαστο κομμάτι των cyber επιθέσεων και βγαίνει έτσι το συμπέρασμα ότι όποιος καταφέρει να αναπτύξει κβαντο-ανθεκτικό cryptocurrency θα εξασφαλίσει γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την χώρα του.

Ήδη τον Ιούλιο του 2018, κατηγορήθηκαν 12 άτομα από τη Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ρωσίας, που χρησιμοποίησαν cryptocurrency για να εισέλθουν σε δίκτυα του Δημοκρατικού Κόμματος και της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, των εκλογικών συμβουλίων των ΗΠΑ και άλλων εταιρειών τεχνολογίας.

cryptocurrency

Ακόμη, μια εμπιστευτική έκθεση από τα Ηνωμένα Έθνη διέρρευσε και αποκάλυψε ότι η επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας της Βορείου Κορέας, θεωρεί ότι οι hackers της έχουν μαζέψει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ χακάρουν τις συναλλαγές τραπεζών και cryptocurrency.

Η επιτροπή κυρώσεων ακόμη υποστηρίζει, ότι οι hackers αποτελούν βασικό κομμάτι της χρηματοδότησης του καθεστώτος της Βορείου Κορέας και μάλλον μαζεύουν τα απαραίτητα κεφάλαια, μεταξύ άλλων, για όπλα μαζικής καταστροφής.

Μια τέτοια ομάδα hackers είναι και η Lazarus Group που με τις ενέργειές της έχει ασκήσει επιρροή παγκοσμίως.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS