ΑρχικήsecurityMaine State Police: Ανακοίνωσε διαρροή βάσης δεδομένων

Maine State Police: Ανακοίνωσε διαρροή βάσης δεδομένων

Maine State Police

Η λίστα με τα αστυνομικά τμήματα, των οποίων τα δεδομένα εκτέθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο, περιλαμβάνει και την αστυνομία του αμερικανικού κράτους Maine (Maine State Police). Η ίδια η υπηρεσία ανέφερε την Παρασκευή το βράδυ ότι μια βάση δεδομένων με στοιχεία για ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους επιβολής του νόμου, έχει παραβιαστεί.

Η αστυνομία της πολιτείας δήλωσε ότι στις 20 Ιουνίου, ο web hosting πάροχος Netsential την ενημέρωσε σχετικά με μια παραβίαση δεδομένων που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει και το Κέντρο Πληροφοριών και Ανάλυσης του Maine (MIAC).

Το Maine State Police έχει συνάψει σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία παρέχει web hosting υπηρεσίες σε εκατοντάδες αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, από το 2017.

Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει ενημερώσει όλες τις υπηρεσίες που συμμετέχουν στο MIAC και συνεργάζεται με το FBI για να αξιολογήσουν την έκταση της παραβίασης δεδομένων.

“Νωρίτερα σήμερα λάβαμε μια ειδοποίηση ότι κάποια δεδομένα, που υποβλήθηκαν στο MIAC από άλλους οργανισμούς και διατηρούνται στη Netsential, έχουν παραβιαστεί και δημοσιοποιηθεί με διάφορα παράνομα μέσα”, ανέφερε η αστυνομία σε γραπτή δήλωση. “Η αρχική μας ανάλυση αποκάλυψε ότι ορισμένα από αυτά τα αρχεία περιέχουν πληροφορίες που διανέμονται μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και των κυβερνητικών υπηρεσιών. Θα δώσουμε πρόσθετες, πιο συγκεκριμένες πληροφορίες σε εκείνες τις υπηρεσίες που επηρεάζονται, όταν μάθουμε ποιο είναι το περιεχόμενο αυτών των παραβιάσεων”.

Το MIAC είναι ουσιαστικά ένα “fusion center“, το οποίο βοηθά τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεργαστούν για την πρόληψη της τρομοκρατίας και άλλων μεγάλων εγκλημάτων. Τα περισσότερα ιδρύθηκαν μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Το Maine State Police είπε ότι η εκτεθειμένη βάση δεδομένων περιείχε κυρίως πληροφορίες σχετικά με εγκλήματα και ενημερωτικά δελτία.

“Αυτά τα δελτία περιέχουν συχνά στοιχεία ταυτότητας, όπως το πλήρες όνομα και την ημερομηνία γέννησης των ατόμων που ερευνώνται από άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου”, ανέφερε ο οργανισμός στη δήλωσή του. “Μπορούν επίσης να εμπλέκουν άτομα που καταζητούνται για εγκληματική δραστηριότητα ή άτομα που αναφέρονται ως αγνοούμενα“.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS