ΑρχικήinetMicrosoft Mixer: Έκλεισε η streaming υπηρεσία - ανταγωνιστής του Twitch!

Microsoft Mixer: Έκλεισε η streaming υπηρεσία – ανταγωνιστής του Twitch!

Οι τεχνολογικές εταιρείες κλείνουν συνεχώς ιστότοπους, υπηρεσίες και λογισμικά, αλλά λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν την τελευταία ανακοίνωση της Microsoft. Η streaming υπηρεσία της εταιρείας, Mixer, (και ανταγωνιστής του Twitch) δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη, με τη Microsoft να συνεργάζεται με το Facebook Gaming για τις μελλοντικές της φιλοδοξίες όσον αφορά τον χώρο του streaming. Αν και ο τερματισμός υπηρεσιών δεν αποτελεί καινούργιο φαινόμενο σε αυτόν τον κλάδο, αυτά τα νέα πιθανότατα θα εξακολουθήσουν να αιφνιδιάζουν πολλούς.

Η streaming υπηρεσία Mixer δεν ήταν ποτέ τόσο δημοφιλής όσο οι γίγαντες streaming όπως το Twitch. Το Mixer ήταν αρχικά γνωστό ως Beam.io, πριν το αγοράσει η Microsoft. Παρόλα αυτά, αφότου η υπηρεσία εξασφάλισε αποκλειστικά συμβόλαια με διάσημους high-profile streamers, όπως ο Ninja και ο Shroud, φάνηκε ότι η Microsoft είχε εισέλθει επιτυχώς στον χώρο των streaming υπηρεσιών.

Mixer streaming υπηρεσία

Παρόλα αυτά, η εταιρεία έκλεισε στις 22 Ιουνίου την streaming υπηρεσία της, Mixer. Δεν δίστασε μάλιστα να εξηγήσει την λογική που την οδήγησε σε αυτή της την απόφαση. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο χρόνος που χρειαζόταν για να αναπτύξει η εταιρεία τη δική της live streaming κοινότητα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, δεν συμβάδιζε με το όραμα και τις εμπειρίες που η Microsoft και το Xbox θέλουν να προσφέρουν στους παίκτες τώρα, οπότε αποφάσισε να αναστείλει τις λειτουργίες του Mixer και να βοηθήσει τη μετάβαση της κοινότητας σε μια νέα πλατφόρμα.

Αυτή η νέα πλατφόρμα θα είναι το Facebook Gaming. Η εταιρεία παρουσίασε ένα λεπτομερές σχέδιο μετάβασης για όλους τους υπάρχοντες streamers του Mixer που είναι πρόθυμοι και ικανοί να κάνουν αυτή την αλλαγή. Στους Mixer Partners θα χορηγηθεί αυτόματα partner status με το Facebook Gaming. Προφανώς, όσοι υπέγραψαν αποκλειστικά streaming συμβόλαια με τη Microsoft δεν θα περιορίζονται πλέον από αυτούς που προχωρούν. Streamers, όπως ο Ninja, είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στο Twitch ή να μεταβούν σε κάποια άλλη streaming υπηρεσία, η επιλογή είναι αποκλειστικά δική τους.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS