ΑρχικήsecurityApple: Ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά για την προστασία του απορρήτου

Apple: Ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά για την προστασία του απορρήτου

Apple

Κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers Conference (WWDC) 2020, η Apple ανακοίνωσε νέες δυνατότητες για τους χρήστες iOS και macOS, που ενισχύουν το απόρρητο και την ασφάλεια.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση του απορρήτου και στην αντιμετώπιση της επιθετικής διαδικτυακής διαφήμισης. Η Apple ανακοίνωσε τρία βασικά χαρακτηριστικά που θα καταστήσουν πολύ πιο δύσκολη την παρακολούθηση των χρηστών από τους διαφημιστές.

Ακριβής ενημέρωση για τα δεδομένα που συλλέγουν οι εφαρμογές

Ένα από τα πιο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά είναι η αποκάλυψη των δεδομένων που συλλέγονται.

Σύμφωνα με την Apple, αυτό το νέο UI σύστημα θα επιτρέψει στους χρήστες να γνωρίζουν τι είδους δεδομένα συλλέγει κάθε εφαρμογή γι’ αυτούς. Επιπλέον, κάθε εφαρμογή θα πρέπει να αποκαλύπτει με ακρίβεια κάθε τύπο δεδομένων, που χρησιμοποιεί, για την παρακολούθηση των χρηστών στο διαδίκτυο.

Apple

Η Apple είπε ότι αυτό το νέο σύστημα θα προστεθεί σε όλα τα καταστήματα εφαρμογών της εταιρείας και όχι μόνο στις εφαρμογές iOS. Οι “αποκαλύψεις” θα είναι ορατές σε κάθε σελίδα της εφαρμογής, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν άμεσα αποφάσεις και να αποφεύγουν εφαρμογές που συλλέγουν περισσότερα δεδομένα.

Ειδική άδεια για παρακολούθηση χρηστών κατά τη χρήση εφαρμογών

Η Apple είπε, επίσης, ότι οι εφαρμογές που επιτρέπουν την παρακολούθηση των χρηστών κατά τη χρήση άλλων εφαρμογών, θα πρέπει τώρα να ζητούν ειδική άδεια από τους χρήστες.

Apple

Επιπλέον, θα υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τη γνωστοποίηση της τοποθεσίας. Από το τέλος του 2020, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται την τοποθεσία τους κατά προσέγγιση. Δεν θα δίνονται ακριβείς συντεταγμένες.

Αυτή η λειτουργία προστέθηκε για να επιτρέψει στους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ορισμένες εφαρμογές, που απαιτούν δεδομένα τοποθεσίας, χωρίς να μοιράζονται την ακριβή τοποθεσία τους ανά πάσα στιγμή.

Προσθήκη ένδειξης για τη χρήση του μικροφώνου ή της κάμερας

Η Apple πρόσθεσε, επίσης, μια νέα δυνατότητα για την αντιμετώπιση εφαρμογών που έχουν κρυφή πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο μιας συσκευής iOS.

Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει μια οπτική ένδειξη στη γραμμή κατάστασης του iOS, που θα ανάβει όταν χρησιμοποιείται η κάμερα και το μικρόφωνο του τηλεφώνου (όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται η κάμερα ενός λάπτοπ).

Η ένδειξη, μια πορτοκαλί κουκκίδα κοντά στο σήμα δικτύου, θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την κάμερα όσο και για το μικρόφωνο και θα ανάβει όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί κάποιο από τα δύο.

Apple

Safari: Νέο κουμπί για το απόρρητο

Το φθινόπωρο, ο Safari browser θα λάβει μια μεγάλη ενημέρωση για την ενίσχυση του απορρήτου. Θα προστεθεί ένα νέο κουμπί “Απόρρητο” στη γραμμή εργαλείων. Αυτή η νέα προσθήκη θα εμφανίζει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με όλα τα scripts παρακολούθησης που φορτώνονται / μπλοκάρονται στα sites που επισκέπτονται.

Apple

Ενημέρωση στο Sign-in with Apple

To Sign-in with Apple επιτρέπει στους χρήστες να εισέρχονται σε εφαρμογές τρίτων, χρησιμοποιώντας το Apple ID τους. Το χαρακτηριστικό θα λάβει σύντομα μια νέα ενημέρωση.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS