ΑρχικήinetAmazon: Τέλος τα εργαλεία παρακολούθησης για την αστυνομία!

Amazon: Τέλος τα εργαλεία παρακολούθησης για την αστυνομία!

Η Amazon αποφάσισε να διακόψει την πρόσβαση της αστυνομίας στην facial recognition τεχνολογία της για ένα χρόνο! Σε αυτό το διάστημα θα περιμένει τον ομοσπονδιακό κανονισμό σχετικά με τα εργαλεία παρακολούθησης, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της εταιρείας.

Amazon
Amazon: Τέλος τα εργαλεία παρακολούθησης για την αστυνομία!

H ανακοίνωση ακολουθεί μετά από χρόνια πίεση από τους υποστηρικτές των αστυνομικών μεταρρυθμίσεων και τους ακτιβιστές του απορρήτου, συμπεριλαμβανομένης της «Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών». Οι ενέργειές τους έχουν στόχο τη διακοπή της χρήσης εργαλείων αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία, λόγω προβληματισμών για φυλετικές προκαταλήψεις και την ενδεχόμενη δημιουργία ενός καταπιεστικού συστήματος αυτοματοποίησης που η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός οποιουδήποτε πολίτη θα είναι πολύ εύκολη.

«Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δίνει στις κυβερνήσεις πρωτοφανή δύναμη ώστε να μας κατασκοπεύουν όπου πηγαίνουμε. Πυροδοτεί την κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία. Η ανεξέλεγκτη παρακολούθηση πρέπει να σταματήσει,» δήλωσε η Nicole Ozer, Διευθύντρια τεχνολογίας και πολιτικών ελευθεριών του «ACLU» της Βόρειας Καλιφόρνια.

Επιπλέον, η Amazon είπε ότι έχει παροτρύνει τις κυβερνήσεις να θεσπίσουν «πιο ισχυρούς κανονισμούς που θα διέπουν την δεοντολογική χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου». Τόνισε μάλιστα ότι το Κογκρέσο «φαίνεται να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση».

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι αυτή η αναστολή των ενεργειών θα καταλήξει σε μόνιμη απαγόρευση,» είπε η Liz O’ Sullivan, ακτιβίστρια ιδιωτικού απορρήτου και ιδρυτής του «Artur AI». Η O’ Sullivan χαρακτήρισε την ανακοίνωση της Amazon ως «νίκη για τους ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς» που πίεζαν χρόνια για αυστηρότερες μεταρρυθμίσεις περί χρήσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Ωστόσο σημείωσε ότι αποτελεί «παραδοχή ότι ολόκληρο το σύστημα παρακολούθησης είναι ελαττωματικό,  μεροληπτικό και έχει φυλετικές επιπτώσεις,» καλώντας ακτιβιστές και λοιπούς πολίτες να ασκήσουν πίεση σε τοπικούς βουλευτές για να διασφαλίσουν οποιονδήποτε κανονισμό «υποστηρίζει τους ανθρώπους ενάντια στα συμφέροντα των εταιρειών

Η ενός χρόνου αναστολή χρήσης της υπηρεσίας Rekognition της Amazon από την αστυνομία δεν συμπεριλαμβάνει τις οργανώσεις που εργάζονται πολύ στενά με την αστυνομία για ταυτοποίηση θυμάτων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και εμπορίου σαρκός, όπως η ΜΚΟ «Thorn», το «Εθνικό Κέντρο Εξαφανισμένων και Κακοποιημένων Παιδιών» και το «Marinus Analytics».

Amazon: Τέλος τα εργαλεία παρακολούθησης για την αστυνομία!
Amazon: Τέλος τα εργαλεία παρακολούθησης για την αστυνομία!

Τον Ιούλιο του 2018, το ACLU (Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες) διεξήγαγε έλεγχο του Rekognition και ανακάλυψε ότι είχε αντιστοιχίσει λάθος 28 μέλη του Κογκρέσου, ταυτοποιώντας τους ως ανθρώπους που είχαν συλληφθεί για εγκλήματα.

Τότε η Amazon είπε ότι το ACLU είχε ρυθμίσει το «ποσοστό αξιοπιστίας» του συστήματος, σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που συνίσταται, και κατά συνέπεια οδηγήθηκαν σε μεγαλύτερο αριθμό ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων.

«Το machine learning είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που βοηθάει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Παρά τις ανησυχίες πολλών για το αν εφαρμόζεται σωστά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε ανεκμετάλλευτη μια τόσο σημαντική τεχνολογική ανακάλυψη,» ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση του Ιουλίου του 2018.

Παρόμοιες δεσμεύσεις του IBM, ακολούθησαν την ανακοίνωση της Amazon, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος, Arvind Krishna, έγραψε ένα γράμμα προς το Κογκρέσο δηλώνοντας ότι θα σταματήσει να κάνει έρευνες και να αναπτύσσει την τεχνολογία παρακολούθησης και αναγνώρισης προσώπου.

«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή να αρχίσουμε τον εθνικό διάλογο για το αν και πως η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα πρέπει να εξελιχθεί από τις εγχώριες αρχές επιβολής του νόμου.»

Ο Krishna είπε επίσης ότι η εταιρεία «διαφωνεί κάθετα» με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου για «μαζική παρακολούθηση, φυλετική κατηγοριοποίηση και καταπάτηση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών.»

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS