ΑρχικήinetΗ νέα συσκευή της Amazon ενάντια στον COVID-19

Η νέα συσκευή της Amazon ενάντια στον COVID-19

H Amazon δοκιμάζει μια νέα φορητή συσκευή που θα ειδοποιεί τους υπαλλήλους της, όταν παραβιάζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η νέα συσκευή της Amazon ενάντια στον COVID-19

Σύμφωνα με ένα απόσπασμα του CNBC, πρόκειται για ένα διάφανο πλαστικό κάλυμμα με κλιπ, ενσωματωμένο LED φως και σύστημα ήχου. Όταν οι εργαζόμενοι είναι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, η συσκευή αρχίζει να κάνει έναν δυνατό θόρυβο και το LED αναβοσβήνει.

Μέχρι στιγμής, η Amazon δοκιμάζει την συσκευή με τους πρωινούς εργάτες της αποθήκης, και σε περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να τη χρησιμοποιήσει, δεν εξαναγκάζεται. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει από μια, σε σταθμούς που βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στις αποθήκες και θα λάβει επίσης οδηγίες χρήσης. Στο τέλος της βάρδιας τους επιστρέφουν τη συσκευή και μπορούν να μοιραστούν εντυπώσεις και σχόλια σκανάροντας έναν κωδικό QR που υπάρχει σε φυλλάδια στις εγκαταστάσεις της Amazon.

Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτή η τεχνολογία θα βοηθήσει τους εργαζόμενους και τις ομάδες να «δουλεύουν με περισσότερη ασφάλεια», το οποίο είναι απαραίτητο τη δεδομένη στιγμή με την πανδημία του COVID-19.

Εκπρόσωπος της Amazon επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα ένα δοκιμαστικό μικρής κλίμακας σε μία από τις αποθήκες της. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα χρησιμοποιήσουν τα σχόλια των εργαζομένων για τη συσκευή ώστε να την εξελίξουν και να τη βελτιώσουν.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που δοκιμάζουμε αυτή την τεχνολογία μαζί σας και μέσω της ανατροφοδότησής σας θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε αν είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να σας προστατεύσουμε. Επιπλέον, αν προκύψει επιβεβαιωμένο κρούσμα με COVID-19, μπορούμε να ελέγξουμε τα δεδομένα των συσκευών των υπαλλήλων με τους οποίους είχε στενή επικοινωνία ο ασθενής, για την ανίχνευση επαφών.»

Παράλληλα με τη δοκιμή της συσκευής για τήρηση της κοινωνικής απόστασης, η Amazon πειραματίζεται και με άλλα μέτρα προστασίας για να ενισχύσει τους κανόνες στις αποθήκες της. Την Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το «Distance Assistance» σε κάποιες εγκαταστάσεις της στην Αμερική.

Στη συσκευή θα είναι ενσωματωμένη και μία κάμερα σε ένα monitor, και ένα τοπικό υπολογιστικό εργαλείο που θα ειδοποιεί τους υπαλλήλους αν δεν κρατούν την απαραίτητη απόσταση όταν διασχίζουν τους χώρους της αποθήκης.

Η Amazon έχει προσθέσει και δείκτες δαπέδου, που θα βοηθήσουν τους υπαλλήλους να τηρούν την απόσταση και να μη το αμελούν. Επίσης, έχει εγκαταστήσει σταθμούς, εντός των αποθηκών, στους οποίους υπάρχουν υπεύθυνοι που ελέγχουν αν οι εργαζόμενοι ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία βασίζεται στους «κορυφαίους τεχνικούς machine learning» που διαθέτει, για να εντοπίσουν περιοχές που ευνοούν την κοινωνική αποστασιοποίηση, εξετάζοντας υλικό από τις κάμερες.

amazon
Η νέα συσκευή της Amazon ενάντια στον COVID-19

Η απάντηση της Amazon στην πανδημία έχει κατακριθεί από τους υπαλλήλους των αποθηκών, πολιτικούς και εισαγγελείς. Αιτία είναι η καθυστέρηση της εταιρείας και οι αργοπορημένες προσπάθειές της για παροχή προσωπικού εξοπλισμού προστασίας, ελέγχου θερμοκρασίας, και άλλων εργαλείων για να κρατήσει ασφαλείς τους υπαλλήλους της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Jeff Bezos, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι έχουν καταβάλει την μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουν το προσωπικό τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS