ΑρχικήinetCOVID-19: Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα

COVID-19: Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα

COVID-19

H εταιρεία Color, που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας και της υγείας, και εδρεύει στην Καλιφόρνια, έβγαλε στο φως της δημοσιότητας δεδομένα από έρευνές της σχετικά με τον COVID-19. Σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων της εταιρείας, τα περισσότερα άτομα που έχουν βγει θετικά στον COVID-19, εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα. Μπορεί να μην υπάρχει καν πυρετός. Η Color έχει κάνει τεστ (εξετάσεις) σε τουλάχιστον 30,000 άτομα στην Καλιφόρνια. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των ΗΠΑ για “άνοιγμα” της τοπικής και εθνικής οικονομίας, το κλειδί για την ανάκαμψη είναι οι εκτεταμένες εξετάσεις.

Η Color σημειώνει ότι το 1,3% των ατόμων που έχουν κάνει εξετάσεις (με το δικό της testing πρόγραμμα) έχει βγει θετικό στον COVID-19. Το 78% των ασθενών ανέφερε ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Μόνο το 12% είχε πυρετό. Η απουσία συμπτωμάτων και πυρετού δυσχεραίνει τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης. Σε πολλούς εργασιακούς και δημόσιους χώρους χρησιμοποιείται η θερμομέτρηση ως ένδειξη κινδύνου. Αν όμως, οι περισσότεροι ασθενείς δεν έχουν πυρετό (και άλλα συμπτώματα), μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα και να εξαπλώνουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.

συμπτώματα

Πρόσφατα και μια έρευνα του Π.Ο.Υ κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. Περίπου το 80% των ασθενών με COVID-19 εμφανίζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα. Η Color ανέφερε, επίσης, ποια ήταν τα πιο συχνά από αυτά τα ήπια συμπτώματα που ανέφεραν οι ασθενείς. Οι περισσότεροι είπαν ότι είχαν βήχα και απώλεια της αίσθησης της όσφρησης. Στην πραγματικότητα, το τελευταίο μπορεί να αποτελεί πιο αξιόπιστη ένδειξη σε σχέση με τον πυρετό.

Άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα της Color περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Οι περισσότεροι από αυτούς που βγήκαν θετικοί στον COVID-19 ήταν νέοι (το 68% ήταν μεταξύ 18 και 40 ετών)
  • Οι Λατινοαμερικανοί και Αφροαμερικανοί ήταν πιο πιθανό να είναι θετικοί στον ιό σε σχέση με τους λευκούς ή ασιατικούς πληθυσμούς των ΗΠΑ.

Τα παραπάνω αποτελέσματα της Color ταιριάζουν με τα αποτελέσματα άλλων οργανισμών και ερευνητών, αυξάνοντας τις ανησυχίες σχετικά με το ποιος μπορεί να επηρεαστεί περισσότερο από τον COVID-19, κατά τις προσπάθειες ανοίγματος της οικονομίας.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS