ΑρχικήUpdatesFreeBSD 11.4: Κυκλοφόρησε η τελευταία σταθερή 11.x έκδοση

FreeBSD 11.4: Κυκλοφόρησε η τελευταία σταθερή 11.x έκδοση

FreeBSD 11.4: Κυκλοφόρησε η τελευταία σταθερή 11.x έκδοση

Πρόσφατα, ο Glen Barber, ένας από τους εκπρόσωπους του FreeBSD, ανακοίνωσε την 5η και τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος FreeBSD 11. Σύμφωνα με αυτόν, το νέο FreeBSD 11.4 έρχεται με αρκετά βελτιωμένη υποστήριξη υλικού και λογισμικού, και είναι η τελευταία σταθερή 11.x έκδοση.

Τι νέο περιέχει το FreeBSD 11.4;

Αν και δεν είναι πολύ γνωστό, το FreeBSD είναι ένα από τα λίγα συστήματα τα οποία υποστηρίζουν ακόμα το σύστημα αρχείων ZFS. Στην έκδοση 11.4, η υποστήριξη αυτή βελτιώθηκε αρκετά, και πλέον το λειτουργικό υποστηρίζει και μετονομασίες των ZFS bookmarks. Επιπλέον, η νέα έκδοση μειώνει σημαντικά το latency των synchronous 128KB writes, με αποτέλεσμα να έχουν 15%-20% καλύτερη απόδοση.

Εκτός από βελτιωμένες υποστηρίξεις του δικτύου, του χώρου αποθήκευσης και του hardware, το λειτουργικό σύστημα τώρα υποστηρίζει και: D-Link DWM-222 LTE dongle, JMicron JMB582, JMB585 AHCI controllers, και Intel Cannon Lake PCH.

Προχωρώντας παρακάτω, φτάνουμε και στις νέες δυνατότητες των εφαρμογών. Για παράδειγμα, η εφαρμογή camcontrol πλέον υποστηρίζει Accessible Max Address Configuration (AMA) και block description. Παράλληλα με αυτή, η εφαρμογή usbconfig τώρα περιέχει την εντολή detach_kernel_driver.

Ακολουθεί λίστα με μερικές ακόμα αλλαγές και βελτιώσεις στο FreeBSD 11.4:

  • Xώρους εργασίας KDE 5.18.4 και GNOME 3.28.
  • Το freebsd-update utility τώρα περιέχει 2 επιπλέον εντολές.
  • Προστέθηκαν δύο νέα flags στο Crontab.
  • Αφαιρέθηκε το πρωτόκολλο Netatalk.
  • Ενημερώσεις τον πακέτων bzip2 1.0.8, tcsh 6.21.0, less 551, tcpdump 4.9.3, και pkg 1.13.2 .
  • Ενημερώσεις στο ng_nat, ena 2.2.0, και στο crypto driver.
  • Ο ubsec driver υπάρχει, αλλά είναι καταργημένος.

Τρόπος εγκατάστασης του FreeBSD 11.4:

Εάν ήδη χρησιμοποιείτε την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού, δεν έχει ανάγκη να κάνετε εγκατάσταση του συστήματος εκ νέου. Μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το freebsd-update, για να αναβαθμίσετε το σύστημα σας στην τελευταία έκδοση. Εάν δεν γνωρίζετε πως γίνεται η ενημέρωση του συστήματος, μπορείτε να ακολουθήσετε τον επίσημο οδηγό του λειτουργικού.

Διαφορετικά, μπορείτε να μεταβείτε στην επίσημη σελίδα του λογισμικού και να επιλέξετε μία από τις παρακάτω αρχιτεκτονικές: amd64, i386, powerpc, powerpc64, sparc64, armv6, aarch64. Αφού επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς διανομή, μπορείτε να προχωρήσετε σε λήψη και εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS