ΑρχικήinetCSIRO - Microsoft: Έργο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα με χρήση AI!

CSIRO – Microsoft: Έργο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα με χρήση AI!

Υπολογίζεται ότι 12 περίπου εκατομμύρια τόνοι πλαστικών καταλήγουν σε ποτάμια και ωκεανούς κάθε χρόνο, αποτελώντας μια τεράστια απειλή για την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO), χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και η μηχανική μάθηση (ML), για την ερμηνεία δεδομένων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών σε παραλίες και ωκεανούς, μαζί με βίντεο ποταμών και αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση ροών απορριμμάτων σε υδάτινα οικοσυστήματα. Σε συνεργασία με τη Microsoft, ο CSIRO προβαίνει σε ένα έργο που αφορά τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, προσπαθεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και την εξάλειψη των πλαστικών αποβλήτων καθώς και της παράνομης αλιείας. Παράλληλα, προσπαθεί να ενισχύσει τη γεωργία. Συλλέγοντας δεδομένα για περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η εξάπλωση και η συγκέντρωση πλαστικών αποβλήτων, ο CSIRO χρησιμοποιεί AI και ML για να αναλύσει πού μπορεί να καταλήξει το πλαστικό και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν στην ξηρά ώστε να μειωθεί η πιθανότητα εισόδου πλαστικών στα υδάτινα οικοσυστήματα.

Τα “μηχανήματα αυτόματης πώλησης”, όπου το κοινό μπορεί να ανακυκλώνει μπουκάλια και δοχεία έναντι αμοιβής, περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα εξερεύνησης. Ο CSIRO ελπίζει να αντιμετωπίσει περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η παράνομη αλιεία, αναλύοντας πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από κάμερες υψηλής ανάλυσης και υποβρύχια μικρόφωνα, για να βοηθήσει στη διαχείριση της αλιείας στα θαλάσσια αποθέματα της Αυστραλίας, όπως ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας.

περιβαλλοντικά προβλήματα

Ο CSIRO ανησυχεί για το μείζον θέμα της παράνομης αλιείας. Για αυτό, σε συνεργασία με την Microsoft θα εξετάσει επίσης την εκτέλεση εργασιών για τον εντοπισμό της αλιείας με εκρηκτικά στην Ινδονησία, μέσω της χρήσης υποβρύχιων μικροφώνων, για τον εντοπισμό παράνομης δραστηριότητας. Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιεί AI για να εντοπίσει ήχους που υποδηλώνουν παράνομη δραστηριότητα, ενώ η ομάδα σχεδιάζει να το συνδυάσει με αυτόματες κάμερες βυθού στο μέλλον, για να εντοπίσει απαγορευμένες δραστηριότητες καθώς και τους δράστες που βρίσκονται πίσω από αυτές.

AI-περιβαλλοντικά προβλήματα

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της γεωργίας, ο CSIRO θα εξοπλίσει τους αγρότες με “προσαρμοσμένες, ψηφιακές πληροφορίες” από μια σειρά πηγών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων και των δορυφόρων. Φιλοδοξεί επίσης να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη λήψη τακτικών και στρατηγικών αποφάσεων για την κατάσταση του εδάφους, την ανάπτυξη των καλλιεργειών και τη διαχείριση των αγροκτημάτων. Αυτό το έργο θα ξεκινήσει στη νέα εγκατάσταση γεωργικής έρευνας του CSIRO στο Boorowa, μια ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση 290 στρεμμάτων που στοχεύει στην ανάπτυξη “αυστραλιανών αγροκτημάτων του μέλλοντος”, δοκιμάζοντας αναδυόμενες τεχνολογίες στην επιστήμη των καλλιεργειών, στην αγρονομία και στα συστήματα καλλιέργειας, με την χρήση τεχνολογιών του CSIRO και της Microsoft. Ο CSIRO δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία ψηφιακή τεχνολογία της Microsoft στην ευρύτερη έρευνα.

ΑΙ

Σύμφωνα με τον CEO του CSIRO, Larry R. Marshall, η συνεργασία με την Microsoft μετατρέπει την επιστήμη και την τεχνολογία σε πραγματικές λύσεις για πραγματικούς ανθρώπους, σε προαστιακές πλωτές οδούς, αγροκτήματα και περιβάλλοντα σε ολόκληρη την Αυστραλία. Γενικότερα, τα έργα του CSIRO υλοποιούνται μέσω συνεργασιών του οργανισμού με φορείς από την Αυστραλία αλλά και από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Marshall, οι συνεργασίες του οργανισμού έχουν αποδειχθεί επωφελείς. Επισήμανε ακόμη ότι στο έργο του ο CSIRO έχει τους εξής συν-ερευνητές: Bininj, Kakadu National Park rangers, Microsoft, Parks Australia, National Australia Science Science Programme, University of Western Australia, Charles Darwin University και Kakadu National Park που με την τεχνολογία AI αλλά και παραδοσιακές μεθόδους εργάζονται για την επίλυση σύνθετων προβλημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης και για την φροντίδα σημαντικών ειδών και του οικοσυστήματος γενικότερα. Ο συνδυασμός των γνώσεων, της τεχνητής νοημοσύνης, της οπτικοποίησης δεδομένων και της επιστημονικής έρευνας επέτρεψε στους ερευνητές και τους ιθαγενείς δασκάλους να επισημάνουν και να ερμηνεύσουν πλάνα από drone, που συγκεντρώθηκαν από ολόκληρο το Kakadu και στη συνέχεια, να τα χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS