ΑρχικήinetGoogle Photos: Ετοιμαστείτε για νέες backup λειτουργίες

Google Photos: Ετοιμαστείτε για νέες backup λειτουργίες

Google Photos-Ετοιμαστείτε για νέες backup λειτουργίες: To Google Photos είναι η εφαρμογή που «έλυσε τα χέρια» των χρηστών και έκανε την διαχείριση των φωτογραφιών και των άλμπουμ πολύ πιο εύκολη.

google photos
Google Photos: Θα δούμε σύντομα αυτές τις νέες λειτουργίες;

Με το Google Photos μπορείτε να παίρνετε φωτογραφίες σας από άλλες συσκευές, και να τις αποθηκεύετε όλες μαζί σε ένα μέρος. Χρησιμοποιεί επίσης τις λειτουργίες machine learning της Google, και σας κάνει προτάσεις για τις εικόνες που ενδεχομένως θέλετε να διαγραφούν. Με αυτό τον τρόπο, ελευθερώνετε χώρο και από την εσωτερική μνήμη αλλά και από τη μνήμη του cloud.

Λέγεται ότι η Google μπορεί να δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη δύο ακόμα δυνατοτήτων. Το ένα θα στοχεύει στον περιορισμό της συσσώρευσης μεγάλου όγκου πολυμέσων στον χώρο αποθήκευσης Drive, και το άλλο θα αποτρέπει την αυτόματη αναπαραγωγή των live φωτογραφιών και βίντεο.

Εάν έχετε ενεργοποιημένη την αυτόματη δημιουργία αντιγράφου ή τον συγχρονισμό, τα πολυμέσα των εφαρμογών επικοινωνίας, όπως το WhatsApp, μπορούν να δεσμεύσουν μεγάλο μέρος του χώρου αποθήκευσης. Mε την έκδοση 4.53 του Google Photos, η εταιρεία δοκιμάζει τη δυνατότητα για απενεργοποίηση της λειτουργίας αντιγράφου και του συγχρονισμού των πολυμέσων, για τους φακέλους που σχετίζονται με τις εφαρμογές μηνυμάτων ή κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την περιγραφή της νέας δυνατότητας, o στόχος είναι να μειώσει την χρήση των δεδομένων του διαδικτύου, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μηνυμάτων για να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο. Μάλιστα, αυτή την περίοδο που οι περισσότεροι έπρεπε να μην κυκλοφορούμε λόγω του COVID-19, η χρήση τέτοιων εφαρμογών έγινε πιο έντονη από ότι ήταν συνήθως.

Google Photos: Θα δούμε σύντομα αυτές τις νέες λειτουργίες;

Όποιος το επιθυμεί, θα μπορεί να επιλέξει την απενεργοποίηση της αυτόματης δημιουργίας αντιγράφου και του συγχρονισμού των φακέλων φωτογραφιών τέτοιων εφαρμογών με το Google Photos.

Κάποιες επιπρόσθετες αλλαγές στον κώδικα της εφαρμογής υποδεικνύουν την  επιλογή για απενεργοποίηση της αυτόματης αναπαραγωγής κινούμενων φωτογραφιών και βίντεο, όταν πραγματοποιείτε περιήγηση στην κύρια σελίδα του Google Photos. Η λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής προστέθηκε στην εφαρμογή, τον Ιούλιου του περασμένου χρόνου, αλλά δεν έλαβε μεγάλη αποδοχή από τους χρήστες.

Μια τελευταία πιθανή αναβάθμιση αφορά τον Google λογαριασμό σας, και πιο συγκεκριμένα την εικόνα προφίλ. Είναι πολύ πιθανό να μπορείτε να εισάγετε τη φωτογραφία που επιθυμείτε να οριστεί ως εικόνα προφίλ, απευθείας μέσα από την εφαρμογή Photos. Πηγή αυτής της πληροφορίας είναι το Tweet της διάσημης μηχανικού Jane Manchun Wong.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS