ΑρχικήinetΝέα υπηρεσία ψηφιακών συναλλαγών από το WhatsApp

Νέα υπηρεσία ψηφιακών συναλλαγών από το WhatsApp

Εκμεταλλευόμενο την δημοτικότητά του, το WhatsApp έχει ξεκινήσει τη νέα του υπηρεσία ψηφιακών συναλλαγών στη Βραζιλία.

WhatsApp

Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση του Facebook, το οποίο επιχειρεί να φέρει περισσότερο ηλεκτρονικό εμπόριο στην πλατφόρμα του.

Η νέα υπηρεσία, που ονομάζεται WhatsApp Pay επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα ο ένας στον άλλο δωρεάν ή να κάνουν αγορές από μικρές επιχειρήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την υπηρεσία στην Ινδία, την Ινδονησία και το Μεξικό.

“Επειδή οι πληρωμές στο WhatsApp ενεργοποιούνται από το Facebook Pay, στο μέλλον θέλουμε να επιτρέψουμε σε άτομα και επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις ίδιες πληροφορίες κάρτας σε όλη την οικογένεια εφαρμογών του Facebook” αναφέρει μια ανακοίνωση στο ιστολόγιο του WhatsApp.

Κι ενώ οι πληρωμές από άτομο σε άτομο θα είναι δωρεάν, οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώσουν ένα «τέλος επεξεργασίας για να λαμβάνουν πληρωμές από πελάτες».

Το WhatsApp έχει 120 εκατομμύρια χρήστες στη Βραζιλία, καθιστώντας τη χώρα τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά την Ινδία.

Η εταιρεία δοκιμάζει ήδη την υπηρεσία πληρωμών στην Ινδία, όπου έχει 400 εκατομμύρια χρήστες.

Ωστόσο, οι προσπάθειες της εταιρείας να ξεκινήσει το WhatsApp Pay στην Ινδία έχουν καθυστερήσει για δύο χρόνια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Τον Απρίλιο, το Facebook ανακοίνωσε ότι αγόρασε μερίδιο 10% στον Ινδικό όμιλο τηλεπικοινωνιών Reliance Jio έναντι 5,7 δισ. δολαρίων.

Αυτή η συμφωνία δίνει στο Facebook έναν ισχυρό σύμμαχο, αφού ο πρόεδρος της Reliance Jio, Mukesh Ambani, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επικεντρωθούν σε μια συνεργασία σχετικά με την νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου JioMart.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα το Facebook επένδυσε ένα άγνωστο ποσό στην εφαρμογή Gojek που βασίζεται στην Ινδονησία. Οι εταιρείες θα συνεργαστούν για να επεκτείνουν την υπηρεσία ψηφιακών πληρωμών GoPay της Gojek.

Φαίνεται ότι το Facebook είναι αποφασισμένο να μπει δυναμικά στο παιχνίδι του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS