ΑρχικήinetΟ Mark Zuckerberg δικαιολογεί την στάση του απέναντι στον Trump

Ο Mark Zuckerberg δικαιολογεί την στάση του απέναντι στον Trump

Την Τρίτη o Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook, ζήτησε από τους υπαλλήλους να καθησυχάσουν την οργή τους για την αδράνεια του, σχετικά με τα εμπρηστικά δημοσιεύματα, που κοινοποίησε πρόσφατα ο πρόεδρος Donald Trump.

Ο Mark Zuckerberg δικαιολογεί την στάση του απέναντι στον Trump
Mark Zuckerberg: Οι υπάλληλοι του Facebook στρέφονται εναντίον του

«Όταν αρχίζει η λεηλασία, αρχίζουν και οι πυροβολισμοί», αναφέρει ο Trump σε δημοσίευσή του αναφορικά με τις διαδηλώσεις της Mineapolis. Πρόκειται για μία αναμφισβήτητα ρατσιστική φράση, και παρόλο που ο πρόεδρος της Αμερικής ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει την προϊστορία της, άφησε και την αρχική αναφορά να φαίνεται δημόσια σε Facebook και Twitter.

Σε πρόσφατη συνέλευση με τους υπαλλήλους του, ο Mark Zuckerberg πάλευε να εξηγήσει την απόφασή του να μην εναντιωθεί στον Trump. Μάταιη η προσπάθεια του, αφού οι υπάλληλοι του τον βομβάρδιζαν συνεχώς με σχόλια για τις υποσχέσεις του, περί αφαίρεσης περιεχομένου βίας ή περιεχομένου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικείμενη σωματική κακοποίηση.

Υπάλληλος του Facebook δήλωσε ότι οι απαντήσεις του Mark Zuckerberg στη συνέλευση ήταν ελλιπείς, και ότι προτιμάει να ρισκάρει να αποξενωθεί από τους εργαζομένους, παρά να τους αναφέρει τις ανησυχίες του.

Η συνάντηση των εργαζομένων απείλησε να εντείνει ακόμα περισσότερο το κλίμα στο Facebook, το οποίο κατηγορείται για μεροληψία υπέρ της δεξιάς από τους συντηρητικούς και κατακρίνεται για σιωπηρή αποδοχή της διάδωσης τους μίσους και του ρατσισμού.

Mark Zuckerberg: Οι υπάλληλοι του Facebook στρέφονται εναντίον του

Τη Δευτέρα, μερικοί από τους εργαζομένους οργάνωσαν εικονική πορεία διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που παίρνει o Mark Zuckerberg, όταν πρόκειται για τον Trump. Μάλιστα, τουλάχιστον ένας εργαζόμενος, ο μηχανικός λογισμικού Timothy Aveni, έχει ήδη αποχωρήσει από την εταιρεία δηλώνοντας ότι «δεν είναι πλέον εφικτό να συνεχίσουμε να δικαιολογούμε τη συμπεριφορά του Facebook.»

Τελικά όμως, ίσως δεν είναι όλα τόσο τραγικά για τον Mark Zuckerberg, καθώς φαίνεται να υπάρχουν και εργαζόμενοι που στηρίζουν τη θέση του. «Η υποστήριξη της ελεύθερης έκφρασης, ειδικά όταν διαφωνείς κάθετα με το περιεχόμενο της, είναι μια πολύ δύσκολη αλλά σημαντική απόφαση, η οποία όμως είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να έχουν φωνή,» δήλωσε ένας άλλος υπάλληλος της εταιρείας. Ανέφερε, επίσης, ότι είναι δύσκολο να πει με σιγουριά ποιο είναι το ποσοστό που υποστηρίζει τον Zuckerberg.

Μέχρι πρότινος, το προσωπικό του Facebook ήταν γνωστό για την εχεμύθεια του με τις εσωτερικές διαμάχες. Αυτό όμως άλλαξε όταν ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι δε θα δράσει κατά του Trump, με αποτέλεσμα να προκαλέσει απογοήτευση των εργαζομένων του, και τη διαρροή των σχολίων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS