ΑρχικήsecurityMicrosoft Xbox: Διαρροή του πηγαίου κώδικα! Να ανησυχούμε;

Microsoft Xbox: Διαρροή του πηγαίου κώδικα! Να ανησυχούμε;

Η διαρροή του πηγαίου κώδικα της κονσόλας Xbox της Microsoft έχει πλέον επιβεβαιωθεί και επίσημα. Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας:

«Είμαστε ενήμεροι των αναφορών και διερευνούμε το ζήτημα.»

Xbox
Microsoft Xbox: Διαρροή του πηγαίου κώδικα!

Το πρωτότυπο Xbox ήταν ένας νέος ορίζοντας για modders και tinkerers, αφού ο σκληρός δίσκος που περιείχε διευκόλυνε την εγκατάσταση ανεπίσημων dashboards και πειρατικών παιχνιδιών. Τα δεδομένα που διέρρευσαν αφορούν το Xbox dev kit, emulators, κατασκευές περιβάλλοντος, τεκμηριώσεις και τον πυρήνα.

Τέτοιες διαρροές δίνουν στους προγραμματιστές την πρόσβαση που χρειάζονται για να δημιουργήσουν ανεπίσημα και παράνομα fan projects όπως emulators.

Βέβαια όπως υποστηρίζει το The Verge, μερικά από αυτά τα δεδομένα ήταν ήδη διαθέσιμα εντός homebrew, για μικρό χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο αποτελεί αποκάλυψη για την κοινότητα moding και emulation.

Επιπλέον έχει διαρρεύσει και μια πρώτη έκδοση του πηγαίου κώδικα για τα Windows NT 3.5, που εμπεριέχει ό,τι ακριβώς χρειάζεται κάποιος για να κατανοήσει πως λειτουργεί εσωτερικά το σύστημα.

Το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα κυκλοφόρησε το 1994 αλλά αντικαταστάθηκε γρήγορα από τα Windows NT 3.51. Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαρροή είναι δύσκολο να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα ασφαλείας, αφού πλέον είναι πολύ λίγες οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό.

Microsoft Xbox: Διαρροή του πηγαίου κώδικα!

Αντιθέτως, η διαρροή που αφορά το Xbox, θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο. Αν και θα ήταν παράνομο για τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν τον κώδικα της Microsoft σε emulator, οι πληροφορίες που ανακτούν μπορούν να τους δώσουν τη βοήθεια να αναπτύξουν μία καλύτερη έκδοση για το Xbox. Προς το παρόν, μόνο ένα μικρό τμήμα των παιχνιδιών μπορεί να λειτουργήσει ομαλά μέσω του homebrew emulation, ενώ πολλά δημοφιλή παιχνίδια υποστηρίζονται από το εξουσιοδοτημένο emulation Xbox της.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS