ΑρχικήinetLearn TV: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από τη Microsoft

Learn TV: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από τη Microsoft

Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα «Learn TV» της Microsoft, μόλις κυκλοφόρησε και θα σας παρέχει δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού. Η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών Build 2020.

Learn TV: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από τη Microsoft
Learn TV: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από τη Microsoft

Στόχος του Learn TV είναι να παρέχει στους προγραμματιστές βιντεοσκοπημένα ή και live μαθήματα εκπαιδευτικού περιεχομένου, ενώ θα φιλοξενεί συζητήσεις με προγραμματιστές και συνεδρίες καθοδήγησης από μηχανικούς και υποστηρικτές.  

Παρόμοια χρήση έχουν και άλλες πλατφόρμες της Microsoft όπως το Channel 9 και το Hackathons. Παρόλο που υπήρχαν εικασίες ότι ο ερχομός του νέου καναλιού θα σηματοδοτήσει το τέλος του Channel 9, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο:

«Το Learn TV δεν στοχεύει στην αντικατάσταση του Channel 9, αντιθέτως θα το συμπληρώσει. Θα φέρει παρουσιάσεις με live μετάδοση, αλλά και εγγεγραμμένα βίντεο από το Channel 9 και άλλες υπηρεσίες βίντεο της Microsoft. Θα αποτελεί άλλη μια επιλογή για αυτούς που μαθαίνουν μέσω βίντεο.»

Προς το παρόν, το περιεχόμενο των περισσότερων αρχείων που βρίσκονται στο Learn TV αφορούν το Build 2020 και είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε με την Python, Introducing Visual Studio Online και άλλα. Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει αρκετό υλικό στην πλατφόρμα, καθώς βρίσκεται ακόμα υπό προεπισκόπηση, σύντομα όμως θα έρθουν περισσότερα βίντεο.

Learn TV: Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού από τη Microsoft

Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, και τη διαθεσιμότητα της ιστοσελίδας «Microsoft Q&A», στην οποία θα μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις υπηρεσίες Azure. Το Q&A, που είναι ο αντικαταστάτης των φόρουμ MSDN και TechNet, με υποστήριξη για 11 υπηρεσίες, ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.

«Tο Microsoft Q&A, θα είναι τώρα η μοναδική πηγή απαντήσεων για ό,τι αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες Azure», δήλωσε η Μicrosoft σε δημοσίευσή της.

Λόγω της πανδημίας και της ακύρωσης των εκδηλώσεων της Microsoft, μια τέτοια πρωτοβουλία όπως το Learn TV, σίγουρα θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να βελτιωθούν και να εξελιχθούν από το σπίτι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS