ΑρχικήHow ToΟ προγραμματισμός έγινε υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Ιαπωνίας!

Ο προγραμματισμός έγινε υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Ιαπωνίας!

Ο προγραμματισμός έγινε υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Ιαπωνίας!
Ο προγραμματισμός έγινε υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Ιαπωνίας!

 

Ξεκινώντας το  2020, ο προγραμματισμός θα αποτελεί πλέον υποχρεωτικό μάθημα στα δημοτικά σχολεία της Ιαπωνίας. Τα επόμενα δύο χρόνια θα εισαχθεί στο υποχρεωτικό πρόγραμμα σπουδών και των γυμνασίων το 2021 και των λυκείων το 2022.

H Iαπωνία σχεδιάζει να εισάγει τον προγραμματισμό στο πρόγραμμα σπουδών των σχολείων με σκοπό να προτετοιμάσουν τα παιδιά για μεγαλύτερες προκλήσεις.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104268/coding-school-provide-10000-students-from-silicon-valley-free-education/” target=”blank” style=”flat” background=”#26e4f1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε ακόμη: Καλώς ήλθατε στο Coding School 42! Εδώ μπορείτε να μάθετε coding Δωρεάν![/su_button]

Στις πόλεις της Ιαπωνάς όπως οι Takeo, Koha, και Ibaraki Prefecture, έχουν ήδη “ξεφυτρώσει” πρόσθετα μαθήματα προγραμματισμού για να βοηθήσουν τα σχολεία. Το Japan News αναφέρει πως εθελοντές και επιχειρήσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αποστολή αυτή.

Για να αποφασίσει το αναλυτικό πρόγραμμα των τάξεων προγραμματισμού που θα εισαχθούν στα σχολεία, το υπουργείο εκπαίδευσης δημιούργησε ένα  panel.

Μια παρόμοια τάση έχει επίσης παρατηρηθεί και στην Κίνα, όπου Κινέζοι γονείς διδάσκουν coding σε πολύ μικρότερη ηλικία. Πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά από την Ιαπωνία, η Κίνα έχει αρχίσει να διδάσκει τα παιδιά τα βασικά του coding , ακόμη και πριν φτάσουν την προσχολική ηλικία.

Ωστόσο, αυτές οι εξελίξεις στις ασιατικές χώρες δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Πολύ πίσω στο 2000, η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε τον προγραμματισμό υποχρεωτικό μάθημα στα γυμνάσια της. Η Βρετανία δημιούργησε τον ίδιο ‘κανόνα’  για τα παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/104040/%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%ad%cf%82-%ce%b3%ce%bb%cf%8e%cf%83%cf%83%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1-2/” target=”blank” style=”flat” background=”#7ef126″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι 6 πιο τρελές γλώσσες προγραμματισμού ever! Γνωρίστε τις![/su_button]

Εσάς ποιά είναι η άποψή σας επί του θέματος; Θεωρείτε πως τα παιδιά θα πρέπει να διδάσκονται αυτά τα μαθήματα από τόσο μικρή ηλικία; Περιμένουμε τα σχόλιά σας παρακάτω!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS