ΑρχικήinetFacebook PIFuHD: η τεχνολογία που δημιουργεί μοντέλα 3D από φωτογραφίες

Facebook PIFuHD: η τεχνολογία που δημιουργεί μοντέλα 3D από φωτογραφίες

Μια νέα τεχνολογία, η οποία κυκλοφόρησε από το Facebook μπορεί και δημιουργεί τρισδιάστατα μοντέλα ανθρώπων από τις φωτογραφίες τους. Όπως ανέφερε η Slashdot, η νέα τεχνολογία που ονομάζεται PIFuHD, λειτουργεί σε αρχιτεκτονική πολλαπλών επιπέδων, η οποία βασίζεται σε ένα βαθύ νευρωνικό δίκτυο που επιτρέπει τη δημιουργία εξαιρετικά λεπτομερών μοντέλων 3D από φωτογραφίες.

PIFuHD

Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την ψηφιοποίηση εικόνας σε τομείς όπως η εικονική πραγματικότητα και η ιατρική απεικόνιση. Το Demo της νέας δυνατότητας μετατροπής εικόνων σε 3D του Facebook είναι επίσης διαθέσιμο στο Google Colab από όπου μπορούν να τη δοκιμάσουν οι χρήστες.

Τι είναι το PIFuHD;

Το PIFuHD είναι τα αρχικά των λέξεων Pixel-Aligned Implicit Function for High-Resolution 3D Human Digitization. Περιλαμβάνει ένα end-to-end εκπαιδευτικό coarse-to-fine πλαίσιο, που επιτρέπει επιφανειακή εκμάθηση για υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατη ανακατασκευή ανθρώπινων μοντέλων σε ανάλυση εικόνας 1Κ.

Αρχικά, η τεχνολογία μεταφράζει μία εικόνα από τη μπροστινή και οπίσθια πλευρά και στη συνέχεια, παρέχει την τρισδιάστατη εικόνα σε υψηλή ανάλυση.

Πρόκειται για ένα από τα πιο επαναστατικά επιτεύγματα του 2020, καθώς μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την Εικονική Πραγματικότητα και να κάνει θαύματα στους τομείς της ιατρικής απεικόνισης.

Ωστόσο η τεχνολογία βρίσκεται στην αρχική της φάση και εξακολουθεί να έχει μερικούς περιορισμούς. Προς το παρόν, η τεχνολογία δεν μπορεί να δεχτεί εικόνες με ανάλυση μεγαλύτερη του 1K.

Ένας σημαντικός λόγος πίσω από αυτόν τον περιορισμό είναι ότι οι ακριβείς προβλέψεις απαιτούν επίσης περισσότερο πλαίσιο. Οι περιορισμοί μνήμης στο τρέχον hardware είναι επίσης μια πρόκληση.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τεχνολογία PIFuHD του Facebook σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS